Werken bij Energiewacht Word jij onze nieuwe collega?


Energiewacht BV is per 1 januari 2021 de nieuwe naam van hét servicebedrijf van Essent in Noordoost Nederland. Energiewacht BV is een bundeling van krachten van Energiewacht in Zwolle, Energiewacht NV in Assen en Geas Energiewacht in Enschede. Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1.000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze nieuwe organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren. Bij Energiewacht zit je in het hart van de verandering en krijg je de mogelijkheid om mede vorm te geven aan de nieuwe organisatie.
 

Wij helpen klanten met de juiste keuze om zo hun huis of bedrijfspand duurzaam en energiezuinig te maken met als doel de CO2-uitstoot te verminderen en de volgende stap te zetten in de energietransitie. Dit doen wij door het aanbieden van en adviseren over energiebesparende en duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, verwarming, service & onderhoud en installatie. Kortom, Energiewacht voorziet in een totaalpakket aan energieoplossingen uitgevoerd door een top team van medewerkers.
 

Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij erg belangrijk. Dit zie je overal terug, van een actieve personeelsvereniging tot en met de klanttevredenheid. Hierdoor zijn wij in 2012 en 2016 ook gekroond tot beste werkgever van Nederland en door de SBB zijn wij gecertificeerd als Erkend Leerbedrijf.

 

Bij Energiewacht in Zwolle is een vacature ontstaan voor een:

Duurzaam Adviseur Online 

Zoek je een functie waarin je commerciële kansen wil benutten en particuliere  en klein zakelijke klanten wil adviseren over duurzame producten? Krijg jij energie in het vertalen van klantvragen in commerciële activiteiten?

 

Je werkt op de vestiging van Energiewacht in Zwolle. Je bent onderdeel van de afdeling Commercie die is afgesplitst in Projecten, Duurzaam Advies en Beheer, B2B, B2C en Marketing. Je komt te werken binnen de Business2Consumer tak. Dit onderdeel bestaat uit Verkoop, Commercieel Klantcontact en de afdeling Commerciële Binnendienst. Binnen jouw afdeling werken er 27 adviseurs , waarvan 7 online adviseurs.

 

In deze functie als Duurzaam Adviseur Online maak je een inschatting van de unieke situatie bij een klant en breng je de wensen van de klant in kaart. De kennis van de achterliggende techniek is van belang, omdat je bijvoorbeeld ook een ketel of afvoersysteem analyseert. Vanuit jouw analyse schat je de situatie in en breng je een offerte uit voor de klant.

 

Je werkt in deze functie nauw samen met de binnendienst en je volgt leads op van de Frontoffice of het Klantcontactcentrum. In de toekomst kan het voorkomen dat je zelf klanten mag gaan bezoeken naar aanleiding van de gegeven adviezen.

 

In het kort zijn onderstaand je resultaatgebieden:

- het geven van adviezen omtrent het type aanschaf, de capaciteit van het product en de plaatsing, rekening houdend met zaken zoals plaatsingskosten.
- opstellen en bespreken van het huur- en/of onderhoudscontract met de daarbij behorende tarieven.

- aanvragen van offertes bij installateurs over plaatsingskosten.

 

Omdat je adviseert over een brede variatie aan duurzame producten is het belangrijk dat je interesse hebt in de techniek achter de producten en diensten van Energiewacht. Hierdoor kan je de vragen van de klanten goed beantwoorden en gefundeerde adviezen geven aan jouw klant, alsmede een goede opvolging geven richting de installateurs bij het aanvragen van de offertes. Uiteindelijk ben jij een belangrijk onderdeel in het creëren van een uitstekende klantbeleving.

 

 Functie-eisen

 

-Je hebt 3 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie op commercieel en technisch gebied

-Je kan goed luisteren, de juiste vragen stellen en uiteindelijk het beste advies aan de klant kan geven vanuit een adviserende rol

-Je interesseert je voor duurzaamheid en de techniek achter de producten van Energiewacht
 

Wat bieden wij?

  • Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is een plezierige, afwisselende werkomgeving met enthousiaste en behulpzame collega’s in Zwolle.
  • Een dienstverband voor 38 uur per week. Mocht je minder willen werken dan is dat in goed overleg bespreekbaar.
  • Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal €2.893,- en maximaal €3.389,- o.b.v. fulltime dienstverband;
  • Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT;
  • Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv reiskostenvergoeding, een telefoon en laptop van de zaak).

Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter).

 

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten