Blog: 5 geld besparende tips bij het energiezuiniger maken van uw woning in 2018

5 geld besparende tips bij het energiezuiniger maken van uw woning in 2018 

Het nieuwe jaar heeft zijn intrede gedaan! Tijd voor goede voornemens en wellicht meer te gaan besparen. Wij snappen dat u hier wel wat hulp bij kunt gebruiken! Daarom hebben wij voor u een actueel overzicht samengesteld. Hier onder vindt u een overzicht van de nieuwste subsidies en andere mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken als u wilt besparen met energiebesparende maatregelen in uw woning. 

 

Tip 1: Verlaag uw maandelijkse energiekosten

Met maatregelen om uw huis energiezuiniger te maken zal uw energierekening dalen. U draagt daarmee niet alleen bij aan een beter klimaat, maar het comfort in uw huis neemt ook toe. Daarnaast is het waarschijnlijk dat de waarde van uw woning ook toeneemt met een hoger energielabel. Met de lage rentes van tegenwoordig kan het lonen uw spaargeld te gebruiken voor energiebesparende maatregelen. De investering in zonnepanelen, zonneboiler een warmtepomp of isolatie kan meer opleveren dan het rendement van uw spaargeld op de bank. Maar u kunt er ook voor kiezen om een lening af te sluiten. En door gebruik te maken van subsidies kunt u de kosten verlagen. 

 

Tip 2: Landelijke en lokale subsidies

Tot 2021 kunt u gebruik maken van een landelijke subsidie voor zonneboilers en warmtepompen. De landelijke subsidieregeling voor woningisolatie is helaas voor particulieren inmiddels niet meer beschikbaar. Maar een Vereniging van Eigenaren (VvE), woonvereniging of wooncoöperatie kan nog wel in aanmerking komen voor subsidie voor isolatie. Wilt u weten welke subsidies specifiek in uw situatie van toepassing zijn? Een handige tip is dan te kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl. Op deze website kunt u uw gemeente invoeren. U ziet dan welke subsidies in uw provincie en woonplaats van toepassing zijn. Maar ook gunstige leningen staan vermeld. 

 

 

Tip 3: BTW terug bij zonnepanelen 

Denkt u aan de aanschaf van zonnepanelen? Huiseigenaren kunnen de btw terugvragen aan de Belastingdienst. Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar als u zonnepanelen aanschaft bij Energiewacht Groep nemen wij u dat uit handen. U hoeft dan dus niet zelf contact op te nemen met de Belastingdienst om de btw terug te krijgen.

 

Tip 4: Laag btw tarief bij isoleren van uw woning

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor het isoleren van uw woning een verlaagd btw-tarief. Hierdoor betaalt u slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Het verlaagde tarief is van toepassing op het arbeidsloon voor het aanbrengen van isolatie, maar niet voor de materialen. 

 

Tip 5: Energiebespaarlening

Sinds 2014 kunnen particuliere woningeigenaren een energiebespaarlening tot maximaal € 25.000 afsluiten bij het Nationaal Energiebespaarfonds om  energiebesparende maatregelen te financieren. Maatregelen die hiervoor in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld isolatie van de woning, de aankoop van een zonneboiler of een HR CV-ketel. De energiebespaarlening geldt onder bepaalde voorwaarden ook voor zonnepanelen. Belangrijk hierbij is dat voor zonnepanelen maximaal 50% van de lening gebruikt mag worden. Dit betekent dat de andere helft van de lening dus voor andere energiebesparende maatregelen gebruikt moet worden

 

Wilt u meer informatie ontvangen over energiebesparende maatregelen?  

Wij helpen u daarom graag bij het in kaart brengen van de energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor uw woning.

Laat uw gegevens achter en u wordt teruggebeld door een van onze adviseurs.

 

Naam:*
Postcode:*
Straatnaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Uw vraag of opmerking:
Ik wil meer informatie over::*
        
Op de hoogte:
  
* Deze velden zijn verplicht