Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

U kijkt naar de tv, een serie op uw telefoon of uw computer is het aan opladen. U denkt er niet bij na, maar het zijn manieren van energieverbruik. Hoeveel energie gebruiken we eigenlijk in Nederland? En per huishouden? En kan dat niet wat goedkoper?

 

Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

Elk Nederlands gezin is natuurlijk anders, maar over het algemeen verbruiken we de meeste stroom met het wassen en drogen van onze kleren, het koelen en koel houden van onze etenswaren en het verlichten van onze vertrekken. Qua gasverbruik zit het meeste verbruik in het warm houden van het huis. In mindere mate verbruikt men gas met koken en douchen. Het verbruik ziet er voor een gemiddeld huishouden als volgt uit:

  • Stroomverbruik per huishouden: 3.000 kWh / €660,-
  • Gasverbruik per huishouden: 1.470 M3 / €1.130,-

(Bron: Milieu Centraal)

 

Waar heeft het energieverbruik mee te maken?

Het gemiddelde energieverbruik zegt uiteraard niet zo veel. Voor elk gezin of huishouden is dit natuurlijk verschillend. Het aantal bewoners, het soort huis, het bouwjaar en de maatregelen die al genomen zijn op het gebied van duurzaam wonen hebben allemaal invloed op het energieverbruik. Voor het stroomverbruik maakt het soort huis geen verschil, maar voor het verbruik van gas daarentegen wel.

 

Hoe kan ik mijn energieverbruik verlagen?

Zoals het spreekwoord luidt: er zijn veel wegen die naar Rome leiden. Dit geldt ook voor energiebesparende maatregelen. Wij helpen u graag met maken van de juiste keuzes op dit gebied. Omdat er veel mogelijk is, is het raadzaam om in uw persoonlijke situatie de juiste afwegingen te maken. Via de online huisscan kunt u simpel en gratis kijken wat voor u het meest energiebesparend en lucratief zal zijn.

Doe hier de gratis scan!

 

Neem direct contact met ons op!

Direct meer informatie of een offerte aanvragen? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam:*
Postcode:*
Straatnaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Uw vraag of opmerking:
Ik wil meer informatie over::*
        

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

U kijkt naar de tv, een serie op uw telefoon of uw computer is het aan opladen. U denkt er niet bij na, maar het zijn manieren van...

Het energielabel van uw huis
Het energielabel van uw huis

Alle woningen in Nederland hebben tegenwoordig een energielabel. Het energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Coronavirus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht Groep heeft genomen tegen het Coronavirus (COVID-19).

Sluiten