Hoe bewaakt u uw energierekening?

Hoe bewaakt u uw energierekening?

 

Het is altijd een goed idee om uw energierekening tegen het licht te houden. Vaak kan het euro’s goedkoper en bent u zonder dat u het weet dief van uw eigen portemonnee. In deze blog kunt u vinden hoe u uw energierekening kan drukken door minder energie te verbruiken.

 

Zorg dat u inzicht heeft in uw energierekening!

Het is makkelijk energie besparen als u weet waar voor u de kosten zitten. Op ongeveer 86% van de kosten heeft u zelf een grote invloed. Als u dit in kaart heeft kunt u beslissingen maken die goed zijn voor het milieu en uw portemennee.  

 

Hoe krijgt u inzicht in uw energieverbruik?

  • Zorg dat u gebruik maakt van een energieverbruiksmanager. Dit is een slimme hulp in het huishouden om te controleren waar u uw kosten maakt.
  • Zoek via deze verbruiksmanager uw energiesluipers en bepaal hoe belangrijk ze zijn voor uw huishouden. Zijn ze minder belangrijk? Probeer ze dan te vervangen of te verwijderen.
  • Maak gebruik van de online huisscan en zie met welke maatregelen u kunt besparen op uw energieverbruik in huis.

 

 

De belastingen op energie zijn veranderd!

Begin dit jaar zijn de belastingen op energie veranderd. Daardoor gaan huishoudens over het algemeen minder belasting betalen. Voor gas gaat de belasting 8 cent omhoog  en die van stroom stijgt met ongeveer 1 cent. Ondanks deze stijgingen daalt de energierekening. Dit komt door de teruggave van de energiebelasting. Die stijgt fors in 2020. Het verschil is ruim 200 euro met 2019.  Wel stijgen de kosten voor het beheer van het energienetwerk.  

 

Verschil in belastingstijging

De overheid wil de klimaatverandering tegengaan en daar zijn veel maatregelingen voor genomen. Eén van deze maatregelen is dat Nederland zo snel en zo veel mogelijk van het gas af wil.  Een hogere belasting op gas is dan vanuit de overheid een stimulans om bijvoorbeeld een woning te isoleren.

 

Verduurzamen: makkelijk en besparend

Verduurzamen is makkelijker, en levert vaak meer besparing op dan u denkt. Samen met onze ervaren adviseurs is het mogelijk een vrijblijvend plan te maken om u uw energierekening te laten zakken. Wij noemen dit de online huisscan. Via deze scan kan u makkelijk en snel binnen een aantal stappen zien met welke maatregelen u kan besparen. De adviseurs bepalen de terugverdientijd van de investering en vaak ziet u dat dit erg positief is. Wij helpen u graag met advies, de uitvoering, het onderhoud en de nazorg. Doe de scan en kijk hoeveel wij voor u kunnen besparen.

 

Doe de Online huisscan!

 

Direct contact opnemen? 

Heeft u een vraag? Onze adviseurs nemen graag contact met u op! 

Naam:*
Postcode:*
Straatnaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Uw vraag of opmerking:
Ik wil meer informatie over::*
        

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

U kijkt naar de tv, een serie op uw telefoon of uw computer is het aan opladen. U denkt er niet bij na, maar het zijn manieren van...

Het energielabel van uw huis
Het energielabel van uw huis

Alle woningen in Nederland hebben tegenwoordig een energielabel. Het energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Coronavirus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht Groep heeft genomen tegen het Coronavirus (COVID-19).

Sluiten