Cv-ketel kapot tijdens corona-periode

Cv-ketel kapot tijdens corona-periode

Is uw cv-ketel kapot gegaan tijdens de corona-periode? Ook nu staat Energiewacht Groep klaar voor u. 

Het is altijd vervelend als je cv-ketel kapot gaat, maar nu in de corona-periode is het helemaal vervelend. Er spelen een hoop vragen. Is Energiewacht Groep wel bereikbaar? Gaan mijn onderhoudsafspraken nog door? Komt er wel een monteur om de storing op te lossen?

Geen zorgen, ook bij een kapotte cv-ketel tijdens de corona-periode staan wij gewoon voor u klaar. We zijn bereikbaar voor onderhoudsafspraken én calamiteiten zoals storingen. De basis van het werk blijft hetzelfde, maar we hebben enkele stappen genomen om beter met de situatie om te gaan.

 

Cv-ketel kapot tijdens corona-periode

Bij veel mensen komt minstens één keer per 1,5  jaar een servicemonteur langs voor het onderhoud van de cv-ketel. De meeste afspraken laten we doorgaan, indien dat ook de wens van de klant is. Er zijn wat aanvullende maatregelen. Er wordt in navolging van de richtlijnen van het RIVM 1,5 meter afstand gehouden van de klant en monteurs proberen zo min mogelijk in dezelfde ruimte te zijn.

Daarnaast hebben de monteurs de optie om mondkapjes en handschoentjes aan te doen. Ook zijn er mogelijkheden om te desinfecteren. 

 

Cv-ketel onderhoudsafspraken

Staat er een onderhoudsafspraak gepland? Dan checken wij voorafgaand aan de afspraak of het wel mogelijk is om u te bezoeken. Hier leest u meer over de maatregelen die we nemen en wanneer we een afspraak liever verzetten. Wilt u de afspraak liever verzetten? Dat begrijpen we. Neem contact met ons op en dan plannen we een nieuwe afspraak in.


Cv-ketel storingen

Ook nu komen er nog storingen voor en hier willen we u zo goed mogelijk bij ondersteunen. Is er sprake van urgentie, dan komen we zo snel mogelijk langs om de storing op te lossen. En anders plannen we een afspraak met u in.

Met CV-monitoring houden wij storingen zelf in de gaten om direct voor een oplossing te zorgen. Maar zelf kunt u ook enkele problemen oplossen.

  • Het bijvullen van de cv-ketel
  • Controleren van de gateway
  • Teveel starts/stops van het cv-toestel

Via onze klantenservicepagina kunt u zelf veel storingen verhelpen. Kunt u het probleem niet zelf oplossen of lukt het niet, dan kunt u natuurlijk altijd telefonisch contact met ons opnemen via 088 2008555. Wij helpen u graag verder.

 

 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

U kijkt naar de tv, een serie op uw telefoon of uw computer is het aan opladen. U denkt er niet bij na, maar het zijn manieren van...

Het energielabel van uw huis
Het energielabel van uw huis

Alle woningen in Nederland hebben tegenwoordig een energielabel. Het energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Coronavirus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht Groep heeft genomen tegen het Coronavirus (COVID-19).

Sluiten