Cv-ketel en airco combineren?

Cv-ketel en airco combineren?

Cv-ketel en airco combineren

Een cv-ketel en airco combineren, u vraagt u vast af waarom u dat zou doen. Een cv-ketel zorgt ervoor dat het lekker warm is in huis en dat er warm water is. Een airco is er juist voor het verkoelen van uw huis. Ze vullen elkaar inderdaad aan, maar is een airco echt nodig? Het is in Nederland nog niet gebruikelijk om het in huis te hebben. Maar ook in ons kikkerlandje worden de zomers steeds warmer en lopen de temperaturen binnen op. Een beetje verkoeling van de airconditioning is dan een verademing.

 

Huis verwarmen met airco

Maar weet u dat het ook omgekeerd werkt. Normaal wordt de lucht binnen gekoeld, waarbij de airco de warmte afstoot naar buiten. Dit proces kan ook omgedraaid, waarbij de koude buitenlucht wordt omgezet naar warmte voor binnen.

Vaak wordt een airco in de huiskamer geïnstalleerd. Hier wordt het meest geleefd en wil je het lekker koel hebben in de zomer. Als het buiten kouder wordt en het weer tijd is om de verwarming aan te zetten, is de verwarmingsstand van de airconditioning een energiezuinige keuze!

Dit betekend niet dat uw cv-ketel weg kan. Een airco kan in principe maar één ruimte verwarmen. Je moet dus meerdere producten kopen - oftewel een multi-split airco – om het overal in huis lekker warm te maken. Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Dat is niet het enige nadeel. Als het buiten erg koud wordt, is die energiezuinige airco niet meer zo zuinig.

 

Cv-ketel en airco combineren: energiezuinig

Een cv-ketel en airco combineren kan de perfecte optie zijn. Wordt het buiten kouder, dan zal het verwarmingssysteem de airco inschakelen om te verwarmen. Gaat de temperatuur richting het vriespunt, dan wordt de cv-ketel ingeschakeld omdat het de goedkopere optie is. Het precieze omslagpunt van airco naar cv-ketel is afhankelijk van de type producten en de actuele prijzen van gas en elektriciteit.

 

Is de combinatie cv-ketel en airco iets voor jou?

Energiewacht Groep geeft tijdelijk een airco cadeau bij aanschaf van een nieuwe cv-ketel. 

 

Bekijk hier de actie!

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

U kijkt naar de tv, een serie op uw telefoon of uw computer is het aan opladen. U denkt er niet bij na, maar het zijn manieren van...

Het energielabel van uw huis
Het energielabel van uw huis

Alle woningen in Nederland hebben tegenwoordig een energielabel. Het energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Coronavirus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht Groep heeft genomen tegen het Coronavirus (COVID-19).

Sluiten