Tips om uw huis energiezuinig te maken

Tips om uw huis energiezuinig te maken

Tips om uw huis energiezuinig te maken

Uw huis energiezuinig maken kan op verschillende manieren. Wij geven u een aantal handige tips om snel energie én geld te besparen.

U kunt energie besparen door zelf goed te letten op uw verbruik in huis. Maar er zijn ook verschillende manieren om uw huis energiezuiniger te maken. Dit is vaak minder makkelijk zelf op te pakken en het kost wat meer geld, maar er is ook direct meer resultaat te zien. Bent u benieuwd met welke maatregel u veel kunt besparen en wat passend is voor uw woning? Neem de onderstaande tips door of doe de online huisscan en ontvang direct vrijblijvend advies op maat om uw huis aan te pakken. U bespaart niet alleen geld met het energiezuiniger maken van uw huis, maar ook het wooncomfort gaat omhoog. Wat kunt u doen:

 

1. Eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met de aanschaf van zonnepanelen gaat de energierekening flink omlaag. De aanschaf van zonnepanelen lijkt op het eerste gezicht misschien duur, maar binnen enkele jaren heeft u deze investering terugverdiend. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Bekijk snel hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen.

 

2. Een slimme thermostaat aanschaffen

U maakt uw huis comfortabel en energiezuiniger met een slimme thermostaat. Het apparaat zorgt ervoor dat de verwarming in huis efficiënt geregeld is. Zo is het huis lekker warm als u thuis bent. Als u er niet bent, wordt de verwarming teruggezet om energie te besparen. Handig en het gaat ook nog eens helemaal automatisch.

Lees hier meer over wat u kunt besparen met een slimme thermostaat en ontvang advies op maat.

 

3. Het huis goed isoleren

Door uw huis goed te isoleren zorgt u dat er geen warmte verloren gaat via bijvoorbeeld de vloer, gevel of het dak. Het is een stuk warmer binnen als het huis goed geïsoleerd is. Bijkomend voordeel: je hoeft ook minder te stoken om het warm te krijgen. Dat is direct te zien aan uw energierekening.

Let wel op dat bij kierdichting en na-isolatie ook rekening gehouden wordt met de ventilatie in huis, zodat er geen verse lucht verloren gaat en u verzekerd blijft van een gezond binnenklimaat.

Klik hier als u ook honderden euro’s per jaar wilt besparen op uw energiekosten.

 

4. Gasloos wonen met een warmtepomp

Het komt steeds vaker voor, vooral in nieuwbouw, dat een huis geen gasaansluiting heeft. Een warmtepomp houdt het huis warm en zorgt voor warm water.  Hoe werkt dat dan? Een warmtepomp heeft een zogenoemde warmtewisselaar waarmee bijvoorbeeld grondwater omgezet wordt naar de gewenste temperatuur in huis. Hiervoor is enkel elektriciteit nodig, waardoor u jaarlijks wel honderden euro’s kunt besparen.

Is een warmtepomp geschikt voor uw woonsituatie? Doe de check of laat u adviseren.

Doe de online huisscan en bespaar direct

 

Natuurlijk zijn er nog meer maatregelen die u kunt doorvoeren om uw huis energiezuiniger te maken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw huis? Met welke maatregel bespaart u het meest en wat is het beste voor uw woning? Met de online huisscan krijgt u dit snel inzichtelijk.

 

Doe de online huisscan!

 

Neem direct contact met ons op!

Direct meer informatie aanvragen? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam:*
Postcode:*
Straatnaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Uw vraag of opmerking:
Ik wil meer informatie over::*
        

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

U kijkt naar de tv, een serie op uw telefoon of uw computer is het aan opladen. U denkt er niet bij na, maar het zijn manieren van...

Het energielabel van uw huis
Het energielabel van uw huis

Alle woningen in Nederland hebben tegenwoordig een energielabel. Het energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Coronavirus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht Groep heeft genomen tegen het Coronavirus (COVID-19).

Sluiten