Een koel en aangenaam binnenklimaat met een airco van Energiewacht
Meer informatie

Airco kopen en laten installeren

Een airco kopen om thuis dag en nacht te genieten van een heerlijke zomer. Ideaal! Een warme zomer is fijn, maar dat betekent ook zwoele zomernachten en slapen in een warme slaapkamer. Niet altijd goed voor je nachtrust. Met een airco is wakker liggen van de hitte verleden tijd.

 

Airco installatie

Het plaatsen van de airco is geen standaard doe-het-zelf-klus. Bij Energiewacht is installatie van het airco systeem inbegrepen. Onze monteurs zijn gecertificeerde vakmensen en weten precies hoe ze te werk moeten gaan om de airco op de juiste manieren te installeren. Zo kun jij snel genieten van heerlijke verkoeling in huis met een optimaal rendement van je airco systeem.

 

Voordelen airco

De airco heeft naast het verkoelen van ruimtes nog vele voordelen:

 

  • Verkoeling in de zomer
  • Verwarming in de winter
  • Gezonde en frisse lucht
  • Luchtzuiverend
  • Energiezuinig

 

Airco kopen?

Airco onderhoud nodig?

Meer informatie nodig?

Onderhoud airco onmisbaar voor optimale prestaties

Koelen met een airco heeft niet alleen voordelen. Zo gebruiken ze relatief veel stroom en kan een slecht onderhouden airco ziekten en allergieën veroorzaken. Is de luchtvochtigheid door het gebruik van een airco lager dan de ideale 45-60 %? Dan heeft dit mogelijk gevolgen voor uw weerstand en grijpen bacteriën en virussen sneller om zich heen.

 

Lees meer over onderhoud!

Een energiezuinige airco kopen

In het aanbod vindt u airco’s van diverse merken, zoals LG electronics. Dit zijn niet alleen kwalitatief goede producten, maar dit zijn ook nog eens duurzame en energiezuinige airco’s. Dit komt onder andere doordat de airco’s beschikken over een invertersysteem. Hiermee wordt het vermogen constant bijgesteld waardoor het energieverbruik wordt verminderd. Bovendien kunnen de airco’s zowel koelen als verwarmen.

 

 

Tip van Erik

“De airco van Energiewacht heeft een warmtepomp, zo kunt u de airco het hele jaar door gebruiken. Met het AA+ label, is de airco ook nog eens energiezuinig en maakt ook bijna geen geluid.” 

 

 

Veelgestelde vragen over airco’s

Een airco kopen doe je niet iedere dag. Daarom is het logisch als je nog vragen hebt. Hieronder lees je meer met de top 3 veelgestelde vragen over airco’s.

 

Kun je een airco ook gebruiken om te verwarmen? 
Airco’s in combinatie met een warmtepomp kunnen zowel koelen als verwarmen. Zo kun je de airco in de winter gebruiken om ruimtes te verwarmen. Het is zelfs mogelijk dat een airco, mits juist ingesteld, goedkoper kan zijn dan gasverwarming. Dit is in de huidige tijd van hoge gasprijzen een afweging waard. Vooral in het voor- en naseizoen is de airco vele malen goedkoper dan een gasgestookte cv-ketel. Daarnaast is een airco ook in te zetten om de lucht te zuiveren en ventileren. Pluspunt!

 

Mag iedereen een airco installeren?

Nee, niet iedereen mag – en kan – zomaar een airco installeren. De koeltechnische handelingen, zoals het monteren/solderen van de leidingen, mogen alleen uitgevoerd worden door STEK-erkende installateurs. Het best kun je het installeren van de airco laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf.

 

Verbruikt een airco veel energie?
Waar airconditioning vroeger nog een luxe product was, zie je het nu steeds meer. Bijna alle auto’s, winkel en kantoorpanden maken er gebruik van. Hierdoor zijn er de laatste jaren veel innovatieve technologieën ontwikkeld om het energieverbruik zo veel mogelijk te beperken.

 

Meer weten over airco's? 

Bij Energiewacht snappen wij dat u een airco niet zomaar aanschaft. Wij helpen u daarom graag bij uw keuze.

Laat uw gegevens achter en wij voorzien u zo snel mogelijk van meer informatie over het aanschaffen van een airco.

Voornaam:*
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

 

Gerelateerde blogs

Airco voordelen


Lees alles over de voordelen van een airco systeem...
lees verder

Een airco kopen


Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een airco?...
lees verder

Airco onderhoud


3 redenen waarom u uw airco goed moet onderhouden...
lees verder

Woningwaarde verhogen


5 interessante tips om de waarde van uw woning te verhogen...
lees verder

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten