Besparen op energiekosten Lees hier meer

Besparen op energiekosten

Hoe kan ik besparen op energiekosten? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn veel manieren om te besparen op energiekosten. 

 

CV-ketel

Als een CV-ketel wat ouder is, verbruikt deze ook meer energie. Een nieuwe HR CV-ketel zorgt al gauw voor een besparing van 5% tot 20% op stookkosten. Ook als u een oude  HR CV-ketel heeft is het interessant om deze te vervangen.   
 
Isolatie
Een goede stap om te besparen op energiekosten is het laten isoleren van uw woning. Naast de besparing op uw energierekening zorgt isolatie ook voor extra comfort. Er zijn verschillende mogelijkheden om te isoleren:
- Vloerisolatie: U bespaart gemiddeld € 210,- op uw energiekosten. 
- Spouwmuurisolatie: De energiebesparing kan oplopen tot wel € 570,-. 
- Gevelisolatie: U bespaart gemiddeld 9 m3 gas voor elke m2 gevel geïsoleerd is.
- Dakisolatie: De besparing op energiekosten kan hierbij oplopen tot € 650,- op jaarbasis.
 
Zonneboiler
Een goede manier om op energiekosten te besparen is het aanschaffen van een zonneboiler. Een gemiddeld gezien bespaart al gauw zo’n 200 m3 gas per jaar. Dit is zowel goed voor de portemonnee als voor het milieu! 
 
Zonnepanelen 
Met zonnepanelen bespaart u flink op energiekosten. De opgewekte stroom kan direct in huis gebruikt worden.  Gemiddeld heeft u een investering in zonnepalen al in 7 jaar terugverdiend. U kunt “ondernemer voor de btw” worden. Hierdoor kunt u de btw op aanschaf en montage van uw zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Bij een gemiddeld zonnepaneelsysteem geeft dat een voordeel van wel € 800,- tot € 1.000,-, waardoor de terugverdientijd ook korter wordt!
 
Warmtepomp
Een warmtepomp benut 365 dagen per jaar de warmte uit de ventilatielucht van de woning. De temperatuur van deze ventilatielucht wordt door de warmtepomp omgezet in hoge temperaturen die gebruikt worden voor het verwarmen van water. Een warmtepomp maakt een CV ketel 30% tot 35% energiezuiniger.