Zonnepanelen kopen met uw vakantiegeld

Zonnepanelen kopen met uw vakantiegeld

Wilt u extra genieten van de zon in eigen land? Dan kiest u met zonnepanelen voor een duurzame vorm van energie. Wist u dat al ruim 1 miljoen huizen in Nederland panelen op het dak hebben liggen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu, maar ze zijn ook een groene, rendabele investering. Zo weet u zeker dat u uw vakantiegeld op een slimme manier besteed!
 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, is onder andere afhankelijk van uw budget, de ruimte op uw dak en de hoeveelheid stroom die u jaarlijks verbruikt. Daarnaast spelen ook de oriëntatie en de hellingshoek van het dak een rol in de opbrengst van een installatie. Een installatiebedrijf kan met een specialistische software precies zien hoe uw dak optimaal ingericht kan worden. Wilt u een persoonlijk advies? Vul onze zonnepanelencheck in. 
  

Zonne-energie financieren

De overheid heeft verschillende klimaatplannen om de CO2 uitstoot in Nederland te verminderen. Om de opwekking van duurzame energie aan te moedigen, zijn er verschillende regelingen in het leven geroepen om u te stimuleren zonnepanelen aan te schaffen. Zo kunt u de btw over het gehele offertebedrag terugvragen en u kunt gebruik maken van de salderingsregeling. Daarnaast zijn er verschillende voordelige leningen om zonnepanelente financieren.  
 

Rendement op zonnepanelen

De aankoop van zonnepanelen is een investering. De opbrengst is afhankelijk van de oriëntatie van het dak: op het zuiden leveren ze het meeste op. Milieu Centraal heeft berekend dat de aanschaf van 10 zonnepanelen (in 2021) een rendement vergelijkbaar met 4% spaarrente oplevert. Met een oriëntatie op het westen of oosten is dit percentage 3,1%. Het ligt in beide gevallen een stuk hoger dan de huidige spaarrente van uw bank! 
 

Terugverdientijd van de zonnepanelen

De totale prijs van 10 zonnepanelen is ongeveer € 5.000,-. Als particulier kunt u de btw terugvragen over dit bedrag, uiteindelijk betaalt u zo’n € 4.200,-. De zonnepanelen leveren gemiddeld 25 jaar zonnestroom, waarin u elk jaar bespaart op de energierekening. De gemiddelde terugverdientijd komt daarmee uit op ongeveer 7 jaar (bij een dak op het zuiden).
 

Heeft u geen vakantieplannen? Dan zijn zonnepanelen een interessante optie om uw vakantiegeld aan te besteden. Vul onze zonnepanelencheck in om te zien hoeveel u per jaar bespaart met zonnepanelen.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
7 slimme manieren om zonnepanelen te financieren
7 slimme manieren om zonnepanelen te financieren

Zonnepanelen kopen een grote investering? Misschien schrikt u in eerste instantie van het bedrag op de offerte, maar wist u dat...

Hoe werkt de salderingsregeling?
Hoe werkt de salderingsregeling?

We krijgen veel vragen over de salderingsregeling en de mogelijke veranderingen in deze regeling. De komende jaren gaat deze...

Hoeveel brengen zonnepanelen per maand op?
Hoeveel brengen zonnepanelen per maand op?

De opbrengst van zonnepanelen per maand De opbrengst van uw zonnepanelen verschilt per maand. Dit hangt natuurlijk af...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten