CV-ketel of een warmtepomp? Wij geven u advies
Vraag advies op maat aan

CV-ketel of toch een Warmtepomp? 

Eind maart ondertekenden 15 energiebedrijven en milieuorganisaties een manifest. Vanaf 1 januari 2021 wordt de traditionele gasgestookte CV-ketel geleidelijk aan vervangen door een hybride systeem, een warmtepomp of andere nieuwe duurzame alternatieven. 

 

Is uw CV-ketel al aardig op leeftijd? Dan staat u nu voor een misschien wat lastige keuze. Moet u nu nog investeren in een CV-ketel? Of is het tijd om over te stappen op een warmtepomp? Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze!
 

 

Moet ik nog wel investeren in een nieuwe CV-ketel?
 

Bij de keuze tussen een CV-ketel en een warmtepomp is het goed te bedenken dat helemaal gasloos wonen grote investeringen vergt in installaties en isolatie van de woning. Dat is voor de meeste mensen budget technisch niet in één keer haalbaar. Een geschikte tussenstap naar minder gasverbruik is de combinatie van een CV-ketel met een hybride warmtepomp. Het is ook mogelijk om een hybride warmtepomp later nog op een CV-installatie aan te sluiten, of andersom. 

 

Hoe zit dat dan in 2021?

Wanneer u net een nieuwe CV-ketel heeft aangeschaft, hoeft u deze pas te vervangen wanneer deze kapot gaat. Als dit na 2021 is, kunt u de CV-ketel vervangen voor onder andere een hybride systeem. Tot deze tijd kunt u zich alvast voorbereiden met bovengenoemde maatregelen.

 

Warmtepomp of CV-ketel: Wat is het verschil? 

Hieronder hebben we voor u de verschillen tussen een cv-ketel en een warmtepomp op een rijtje gezet, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

CV-ketel

 • Een CV-ketel is relatief goedkoop in aanschaf in vergelijking met een warmtepomp en geschikt voor bijna ieder type woning. 
 • Het is ook mogelijk om een hybride warmtepomp later nog op een CV-installatie aan te sluiten. Tegenwoordig zijn alle CV-ketels hierop voorbereid.
 • Het is ook mogelijk een CV-ketel te huren tegen een aantrekkelijk maandtarief inclusief service & onderhoud.
 • U profiteert nu nog van aantrekkelijke acties.

 

Hulp nodig bij kiezen?

Warmtepomp

     
 • Energiewacht biedt hybride warmtepompen aan vanaf €4.700,- incl. btw en installatie.
 •    
 • Er is een landelijke subsidie beschikbaar voor warmtepompen deze kan op lopen tot €1.700,-
 •    
 • De capaciteit van de warmtepomp is een groot deel van het jaar voldoende voor verwarming van de woning. Als het buiten kouder is dan 5 graden Celsius kan de CV-ketel bijspringen om de woning te verwarmen. 
 •    
 • Een warmtepomp heeft ook een koelfunctie.

 

Twijfelt u nog steeds over de juiste keuze? 

Wij snappen dat u een CV-ketel of een warmtepomp niet zomaar aanschaft. We geven u daarom graag advies over wat het beste bij uw situatie past! Vul hier onder uw gegevens in om een afspraak met een van onze adviseurs. Gewoon bij u thuis aan de keukentafel bespreken wij de opties nog eens met u door.

Voornaam:*
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Ik wil graag een adviesgesprek voor:
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten