Ontvang nu een Ring Video Doorbell bij uw nieuwe cv-ketel! Bij het kopen van een nieuwe CV-ketel
Meer informatie

Hoe koop ik een CV-Ketel, HR-ketel of Combiketel?

Hoe koopt u een CV-Ketel, HR-ketel of Combiketel als de oude het begeeft? Energiewacht geeft deskundig en vrijblijvend advies. 

 

Een nieuwe CV-Ketel, HR-ketel of Combiketel kopen is niet eenvoudig. Het aanbod aan CV-ketels is enorm en bij elke leef- en woonsituatie past een andere ketel. Ook als uw huidige ketel nog goed werkt, is vervanging vaak interessant. Nieuwe ketels zijn namelijk energiezuiniger en veiliger. 

 

Wilt u zeker zijn van de beste keuze? Neem dan contact op met Energiewacht voor deskundig en vrijblijvend advies. We helpen u gratis bij het kiezen van de beste CV-Ketel, HR-ketel of Combiketel. Schaft u deze bij ons aan, dan installeren we hem veilig en onderhouden we hem vakkundig. Zo werkt de CV-ketel optimaal, bespaart u energiekosten en staan we bij een storing binnen 2 uur voor u klaar. 

 

CV-Ketel, HR-ketel of Combiketel kopen, waar moet ik op letten?

Een goed functionerende CV-ketel verwarmt uw huis aangenaam en is energiezuinig. Veruit de meeste verkochte ketels zijn Combi-ketels. Naast verwarming leveren ze warm water. Kiest u een Soloketel, dan heeft u voor warm water uit de kraan een aparte boiler of geiser nodig. 

 

Een tweede verschil tussen CV-ketels is hun vermogen. Hoe groter uw huis, hoe meer vermogen u nodig hebt. Het rendement van de ketel geeft aan hoe zuinig het apparaat is. Moderne hoogrendementsketels - HR-ketels - behalen een rendement van meer dan 100%, doordat ze condens die vrijkomt tijdens de verbranding omzetten in extra energie. Vroeger werd dit afgevoerd. 

 

CV-ketels hebben een economische levensduur van 12 tot 15 jaar. Na die periode is de kans op storingen aanzienlijk groter en treedt vaak energieverlies op. U kunt de levensduur van een oude ketel verlengen met reparaties en onderhoud, maar een nieuwe CV-ketel kopen is vaak voordeliger. 

Meer weten over CV-ketels?

Wij geven u graag een objectief advies. Vul uw gegevens hieronder in, dan nemen wij contact met u op.

 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
 

Aandachtspunten bij het kopen van een CV-ketel

Bij het kopen van een CV-ketel, HR-ketel of Combiketel kunt u - naast vermogen en rendement - op meer punten letten. Dit zijn: 

 

Uitvoering van de CV-ketel
Veel oude CV-ketels werken met een waakvlam. Moderne ketels hebben een energiezuinige elektronische ontsteking. 

Nieuwe CV-ketel en Combiketels hebben een energielabel. Vaak is dat een zuinig A-label. Combineert u de nieuwe ketel met een slimme thermostaat, warmtepomp of zonneboiler dan kunt u zelfs energielabel A+++ halen. 

 

Tapcapaciteit

De tapcapaciteit van warm water wordt uitgedrukt in een CW-waarde van 1 tot 6. Dit staat voor comfort warm water. Bij een hogere CW-waarde beschikt u sneller over meer warm water. De meeste HR CV-ketels zijn CW4. Verbruikt u veel water, bijvoorbeeld voor een groot bad of een stortdouche, dan is een ketel met CW-klasse 5 of 6 verstandig. Bij CW-klasse 6 heeft u op 2 plaatsen tegelijk warm water tot uw beschikking, bijvoorbeeld in de badkamer en de keuken. 

 

Prijzen CV-ketels
De prijzen van CV-ketels verschillen sterk en fabrikanten werken met adviesprijzen. Dit is exclusief de installatie en het is belangrijk dat dit vakkundig en veilig gebeurt, om de kans op koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.  

 

Formaat CV-ketel, HR-ketel of Combiketel 
Bevindt een Combi-ketel zich dicht bij de kraan, dan heeft u sneller warm water. Tegenwoordig zijn er volwaardige HR-Ketels die in een keukenkastje passen. De allerkleinste ketels hebben een inhoud van een kleine 60 liter. Heeft u relatief weinig vermogen nodig, dan kan dit een interessante optie zijn. 

 

CV-ketel met of zonder voorraadvat
Koopt u een CV-ketel met een voorraadvat, dan beschikt u sneller over warm water. Dit kost wel extra energie.  

 

Thermosstaat die bij u past
Een CV-systeem bedient u met een thermosstaat en ook hier valt er veel te kiezen. Traditionele thermostaten laten de CV-ketel op vol vermogen draaien, tot de ingestelde temperatuur is bereikt. Dit kost veel energie. Een moderne, modulerende thermostaat rekent uit welk vermogen nodig is en verwarmt uw huis geleidelijk. Dit belast de ketel veel minder en u bespaart op uw energierekening. 

 

Zo koopt u een CV-Ketel met de hulp van Energiewacht

Bij de aanschaf van een nieuwe CV-ketel, HR-ketel of Combiketel komt er veel op u af. Schakel daarom vrijblijvend advies in van Energiewacht. Onze experts weten alles over CV-ketels en brengen uw wensen en woonsituatie gedetailleerd in kaart. Op basis van metingen adviseren we wat de beste CV-ketel is voor uw wensen en woonsituatie. 

 

Schaft u een CV-ketel aan bij Energiewacht, dan installeren onze ervaren en gecertificeerde monteurs hem vakkundig en veilig binnen 1 dag. Zo weet u zeker dat de ketel optimaal functioneert. 

 

Voordelen

Nog meer voordelen van een CV-ketel kopen bij Energiewacht 
 

  • CV-ketels van alle grote merken op voorraad
  • Bespaar al snel 15% tot 20% op uw stookkosten
  • Draag bij aan een schoner milieu
  • Veilige installatie door ervaren en gecertificeerde
     monteurs
  • Uw oude-ketel nemen we mee
  • Beschik altijd over warm water 

 

Met een bijpassend onderhoudscontract controleren we uw CV-ketel om de 18 maanden grondig, zodat u zeker weet dat uw ketel veilig en optimaal blijft functioneren. Treedt er toch een storing op, dan staan we 7 dagen in de week en 24 uur per dag voor u klaar. In de meeste gevallen zelfs binnen 2 uur! Doe daarom wat 280.000 klanten voor u deden en kies voor de bewezen kwaliteit van Energiewacht. 

 

Ontvang nu een Ring Video Doorbell bij uw nieuwe cv-ketel!

Voorkom een koude douche en vervang uw cv-ketel op tijd! Krijg nu tijdelijk een Ring Video Doorbell cadeau!

 

Bekijk de actie

 

*De actie is geldig van 1 oktober t/m 31 maart 2022. Bekijk de voorwaarden.

Wilt u graag meer informatie ontvangen?  

Bij Energiewacht snappen wij dat u een CV-ketel niet zomaar aanschaft. Wij helpen u daarom graag bij uw keuze.

Laat uw gegevens achter en wij voorzien u zo snel mogelijk van meer informatie.

 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

 

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten