Flink besparen op uw energierekening met spouwmuurisolatie van Energiewacht
Meer informatie

U bespaart tot wel € 600,- per jaar met spouwmuurisolatie van Energiewacht

Spouwmuurisolatie houdt de kou buiten en warmte binnen. Isoleer uw gehele woning en bespaar vele honderden euro’s per jaar.

 

Niets is zo onprettig als een koude woning waar tocht en vocht door de kieren vrij spel hebben. Dat kan gezondheidsklachten veroorzaken en – niet onbelangrijk – een hele hoge energierekening. Met spouwmuurisolatie behoren deze problemen tot het verleden.

 

De warmte blijft in de woning zodat uw HR-Ketel minder hard hoeft te stoken. En dat verschil merkt u in uw maandelijkse lasten. U bespaart bij een twee onder één kap of hoekwoning op jaarbasis al snel gemiddeld € 600,-. Bovendien stoot uw woning veel minder CO2 uit en dat is een stuk beter voor het milieu.

 

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een woning bestaat uit een dubbele muur met een tussenruimte van zeven tot negen centimeter. Deze tussenruimte wordt ook wel de spouw genoemd. Met spouwmuurisolatie worden kleine gaatjes aangemaakt in de buitenmuur waardoor het isolatiemateriaal wordt gespoten. Na afloop worden deze gaatjes weer netjes dichtgemaakt zodat u niets meer ziet van de werkzaamheden.

 

Woningen met spouwmuren zijn zeer populair in Nederland want ze zijn bij uitstek vochtwerend. Het nadeel is dat ze slecht isoleren, waardoor niet geïsoleerde spouwmuren zeer veel warmte verliezen. Daardoor is spouwmuurisolatie erg populair. Het is zeer effectief, relatief snel aan te brengen en het isoleert de gehele woning.

 

De voordelen van spouwmuurisolatie

Dit zijn de voordelen van spouwmuurisolatie:

  • U bespaart tot wel € 600,- op uw energiekosten (bij een hoekwoning of twee onder 1 kap).
  • Spouwmuurisolatie is eenvoudig aan te brengen
  • Binnen een dag is uw woning geïsoleerd
  • In de zomer uw woning koeler en in de winter uw woning warmer

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Als u wilt weten of spouwmuurisolatie voor uw woning geschikt is, hoeft u slechts enkele vragen te beantwoorden.


1. Is uw woning gebouwd na 1930 en vóór 1980?
Is het antwoord ‘ja’, dan komt uw woning voor spouwmuurisolatie in aanmerking. Voor 1930 werden woningen vaak nog gebouwd zonder spouw. Vanaf 1930 kwamen spouwmuren in opkomst en na 1980 kregen alle nieuwbouwwoningen standaard spouwmuurisolatie.

 

2. Is de dikte van de muren meer dan 24 centimeter?

Zo ja, dan zijn ze geschikt voor spouwmuurisolatie. 24 centimeter is de minimale dikte. Zijn de muren dunner, dan is spouwmuurisolatie vaak niet mogelijk.

 Bespaartip van onze adviseur Maikel

‘Wist u dat er via het dak 30% aan warmte verloren gaat? Denk daarom bij het isoleren van uw woning ook aan het dak!’

 

 

Meer weten over spouwmuurisolatie?

Wilt u ook honderden euro’s per jaar besparen op uw energiekosten? Vul dan nu uw gegevens in en onze partner Nederland Isoleert voorziet u van meer informatie over spouwmuurisolatie.
 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnnummer:*
Opmerking:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten