Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

U bent geïnteresseerd in zonnepanelen. En u bent benieuwd wat de kosten hiervoor zullen zijn. U vraagt een aantal offertes op maat, deze lijken in eerste oogopslag erg veel op elkaar. De ene is misschien iets duurder dan de ander. Wat zijn nou de zaken waar u juist op moet letten bij een offerte? Wij hebben dit voor u op een rijtje gezet.

 

1. Vraag altijd naar de garantievoorwaarden
Vraag altijd naar de garantievoorwaarden. Laat deze garantievoorwaarden ook in de verkoopovereenkomst opnemen en vraag tevens naar de originele documenten van de fabrikant zelf.
Energiewacht Groep biedt u naast 10 jaar garantie op het zonnepanelensysteem zelf, ook garantie op de opbrengst. Dit wil zeggen dat u tot 25 jaar na aanschaf nog gegarandeerd 80% van de oorspronkelijke opbrengst heeft. U kunt uw eigen opbrengst ook op ieder moment inzien en op de langere termijn bijhouden met een handige app. Via uw tablet, telefoon of laptop kunt u meteen inzien hoeveel uw systeem oplevert.
 

2. Zijn de zonnepanelen op de juiste manier getest?
Zijn de zonnepanelen op de juiste manier getest? Met de flashtest per paneel kunt u controleren of de elektrische eigenschappen (spanning, stroom en vermogen) kloppen. Energiewacht Groep koopt rechtstreeks in bij de fabrikant. Ieder paneel wordt bij het verlaten van de fabriek gecontroleerd op de flashtestdata en overigens ook op kwaliteit.
 

3. Wie is de fabrikant van de zonnepanelen
Vraag altijd welke fabrikant achter het merk zit dat wordt aangeboden. Zijn het bijvoorbeeld zonnepanelen van een onbekend bedrijf waarvan niet bekend is waar de zonnepanelen vandaan komen? 

 

4. Kwaliteitscertificaten
Een heleboel logo’s verwijzen naar algemene keurmerken, certificaten of normeringen. Vaak moet een product aan deze richtlijnen voldoen, wil het überhaupt verkocht mogen worden in Europa. Deze certificaten zeggen dus eigenlijk niet altijd over de inhoudelijke kwaliteit van het product.


De volgende zaken zijn o.a. belangrijk voor de kwaliteit van de zonnepanelen:

  • Periodieke inspectie: Toezien of de zonnepanelen continu op de juiste manier vervaardigd worden.
  • Getest op zout corrosie bestendigheid: Vooral belangrijk als u dicht bij de zee woont.
  • Getest op bestendigheid tegen hevige sneeuwval en hagel: Ergo: Extreme weersomstandigheden.
  • Getest op bestendigheid tegen ammoniak: Ammoniak komt vaak vrij in boerenbedrijven en is dus vooral voor die doelgroep belangrijk.


5. Definitieve offerte voor zonnepanelen
Een prijsopgave via internet is prima en geeft vaak een goede indicatie van de kosten en opbrengsten. Op basis van lucht- en satellietfoto’s van uw huis, hoogtekaarten en een speciale rekenmodule kan er heel gemakkelijk en nauwkeurig een dakplan gemaakt worden op afstand. Op deze manier zijn er al duizenden zonnepanelen succesvol geïnstalleerd. 

De medewerkers van Energiewacht Groep zijn zogenaamde Solar Specialisten. Alle Solar Specialisten staan geregistreerd en hiermee heeft u de garantie op een professioneel advies op het gebied van zonne-energie. Naast gedegen kennis op het gebied van economische, technische en praktische aspecten, geeft de Solar Specialist goed onderbouwde adviezen, beoordeelt hij de kwaliteit van componenten op waarde en ontwerpt hij hoogwaardige zonnepaneel-systemen.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Gasloos wonen, wat houdt dat in en wat betekent het voor mij?
Gasloos wonen, wat houdt dat in en wat betekent het voor mij?

In de media gaat het tegenwoordig vaak over gasloos wonen en duurzame energie. Maar wat betekenen deze begrippen nou precies en wat...

Alles  over de nieuwe regelingen en subsidies van zonnepanelen in 2019
Alles over de nieuwe regelingen en subsidies van zonnepanelen in 2019

Wist u dat de overheid de aanschaf van energiebesparende maatregelen stimuleert? Ook in 2019 zijn er verschillende subsidies en...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail: