Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

U bent geïnteresseerd in zonnepanelen. En u bent benieuwd wat de kosten hiervoor zullen zijn. U vraagt een aantal offertes aan en die lijken in eerste instantie best veel op elkaar. De ene is misschien iets duurder dan de ander. Wat zijn nou de details waar u op moet letten bij een offerte voor zonnepanelen? Wij hebben dit voor u op een rijtje gezet.

 

1. Vraag altijd naar de garantievoorwaarden
Laat de garantievoorwaarden ook in de verkoopovereenkomst opnemen en vraag tevens naar de originele documenten van de fabrikant zelf.
Bij Energiewacht krijgt u naast fabrieksgarantie op het zonnepanelensysteem zelf ook rendementsgarantie op de opbrengst. Dit wil zeggen dat u tot 25 jaar na aanschaf nog gegarandeerd 80% van de oorspronkelijke opbrengst heeft. U kunt uw eigen opbrengst ook op ieder moment inzien en op de langere termijn bijhouden met een handige app. Via uw tablet, telefoon of laptop kunt u meteen inzien hoeveel uw systeem oplevert.
 

2. Zijn de zonnepanelen op de juiste manier getest?
Met de flashtest per paneel kunt u controleren of de elektrische eigenschappen (spanning, stroom en vermogen) kloppen. Energiewacht koopt rechtstreeks in bij de fabrikant. Ieder paneel wordt bij het verlaten van de fabriek gecontroleerd op de flashtestdata en overigens ook op kwaliteit.
 

3. Wie is de fabrikant van de zonnepanelen
Vraag altijd welke fabrikant achter het merk zit dat wordt aangeboden. Zijn het bijvoorbeeld zonnepanelen van een onbekend bedrijf waarvan niet bekend is waar de zonnepanelen vandaan komen? 

 

4. Kwaliteitscertificaten
Een heleboel logo’s verwijzen naar algemene keurmerken, certificaten of normeringen. Vaak moet een product aan deze richtlijnen voldoen, wil het überhaupt verkocht mogen worden in Europa. Deze certificaten zeggen niet altijd iets over de inhoudelijke kwaliteit van het product.


De volgende zaken zijn o.a. belangrijk voor de kwaliteit van de zonnepanelen:

  • Wordt er op toegezien of de zonnepanelen continu op de juiste manier vervaardigd worden.
  • Zijn de panelen getest op zout corrosie bestendigheid: dit is vooral belangrijk als u dicht bij de zee woont.
  • Zijn de panelen getest op bestendigheid tegen extreme weersomstandigheden als hevige sneeuwval en hagel.
  • Is er getest op bestendigheid tegen ammoniak. Ammoniak komt vrij bij boerenbedrijven en is dus vooral voor die doelgroep belangrijk.

5. Definitieve offerte voor zonnepanelen
Een prijsopgave via internet is prima en geeft vaak een goede indicatie van de kosten en opbrengsten. Op basis van lucht- en satellietfoto’s van uw huis, hoogtekaarten en een speciale rekenmodule kan er heel gemakkelijk en nauwkeurig een dakplan gemaakt worden op afstand. Op deze manier zijn er al duizenden zonnepanelen succesvol geïnstalleerd. 

De medewerkers van Energiewacht zijn zogenaamde Solar Specialisten. Alle Solar Specialisten staan geregistreerd en hiermee heeft u de garantie op een professioneel advies op het gebied van zonne-energie. Naast gedegen kennis op het gebied van economische, technische en praktische aspecten, geeft de Solar Specialist goed onderbouwde adviezen, beoordeelt hij de kwaliteit van componenten op waarde en ontwerpt hij hoogwaardige zonnepaneel-systemen.

 

Bent u benieuwd hoeveel u kunt verdienen met Zonnepanelen? Doe dan de zonnepanelencheck!

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Bij Energiewacht komt u niet voor verrassingen te staan. De fabrikant geeft u 25 jaar lang rendementsgarantie op uw zonnepanelen. Zo weet u zeker dat u energie blijft opwekken. Ook krijgt u tot wel 25 jaar fabrieksgarantie op de gehele set zonnepanelen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is...

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten