De voor- en nadelen van airco's

De voor- en nadelen van airco's

De airco is voor veel mensen een reddingsboei in de warme zomer. Terwijl de zon overuren draait en veel hitte met zich meebrengt, worden de kamers in uw huis al snel onaangenaam. Een airco kan dat wat verlichten. Twijfelt u over de aankoop van een airco? Energiewacht zet hier de voor- en nadelen op een rij.

 

De voordelen van de airco

De airco is multifunctioneel

Airco’s worden vaak geassocieerd met het verkoelen van kamers. Logisch, want dit is ook veelal de reden dat mensen een airco aanschaffen. Maar wist u dat airco’s multifunctioneel zijn? Naast het verkoelen van kamers, kunnen de apparaten ook kamers verwarmen. Dit kan handig zijn als u slechts één kamer wilt verwarmen. Onder de streep kan dit behoorlijk schelen op uw energierekening.

 

Naast het verkoelen en verwarmen van kamers, zorgt de airco ook voor frisse en schone lucht. Dit komt omdat de airco de lucht constant blijft filteren en verfrissen.

 

Stroomverbruik gaat omlaag

In de beginjaren van de airco waren de elektriciteitskosten erg hoog. De huidige modellen hebben door de jaren heen een flinke vooruitgang geboekt. Airco’s hebben tegenwoordig een erg hoog energielabel, wat leidt tot minder verbruik en lagere kosten.  De kosten zijn dus minimaal en door de multifunctionaliteit van het apparaat kan het ook als plaatselijke vervanger van de centrale verwarming dienen.

 

Jaren plezier en lage aanschafkosten.

Een airco gaat, mits goed onderhouden, jaren mee. De relatief lage aanschafkosten zijn dan ook snel terugverdiend. Naast de economische voordelen, biedt een airco veel comfort. Kijk snel welke airco bij u past of laat u adviseren door één van onze ervaren adviseurs.

 

De nadelen van de airco

Onderhoud is erg belangrijk

Goed onderhoud van de airco is belangrijk om meerdere redenen. Met regelmatig onderhoud verlengt u bijvoorbeeld de levensduur van het apparaat. Ook voorkomt u dat er vieze luchtjes uit de airco komen. Wordt een airco slecht onderhouden, dan kunt u zelfs ziek worden van de lucht uit de airco. Wij geven u graag enkele tips om dit te voorkomen.

 

Elektriciteitskosten

Veel mensen denken dat airco’s enorme energieverbruikers zijn. Dit is over het algemeen onterecht. De huidige modellen hebben een hoog energielabel, wat leidt tot minder verbruik en lagere kosten. Oude modellen hebben vaak een laag energielabel en verbruiken dan ook veel meer. 

 

Meer info?

Wij geven u graag een gratis en vrijblijvend advies over airco’s. Bezoek onze aircopagina of neem direct contact met ons op.

Voornaam:*
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is...

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten