Wist u dat een airco veel meer kan dan alleen maar koelen?

Wist u dat een airco veel meer kan dan alleen maar koelen?

Het is mooi weer en de temperaturen lopen op. Hoogste tijd om eens na te gaan denken hoe u het beste die warme, klamme dagen door kunt komen.

Een airco-installatie kan hiervoor een enorme uitkomst zijn. De meest gebruikte functie van een airco is namelijk het koelen van ruimtes. De airco zorgt voor verkoeling door het reguleren van de lucht in binnenruimtes. Door deze verkoeling verbetert u uw woon- en werkomgeving tijdens de zomer. Maar wist u ook dat een airco over meer functies beschikt?

De functies van een airco

Ventileren

Een airco zuigt lucht uit de ruimte aan, filtert deze lucht, verwarmt of koelt de lucht en verdeelt hierna de lucht weer in dezelfde ruimte. Als de koel-of warmtefunctie is uitgeschakeld, dan kan de airconditioner als ventilator worden gebruikt. Ook is het mogelijk om hierbij verse buitenlucht te mengen. In dat geval wordt buitenlucht de ruimte in geventileerd en binnenlucht naar buiten afgevoerd. De ruimte wordt dan gevuld met gecontroleerde, schone lucht.

 

Zuiveren

Airco’s beschikken over luchtfilters die de aangezogen lucht filteren van stof, rook en geuren. Daarnaast zijn er vele modellen op de markt die beschikken over high-tech filterelementen. Deze airco’s zijn in staat om te filteren tot soms wel 99% zuiverheid. Deze functie is uitermate handig voor mensen die last hebben van allergieën, astma of andere kwalen.

 

Ontvochtigen

Tijdens het koelen zal de airco de ruimtelucht in temperatuur verlagen en ontvochtigen. Hierdoor wordt een klamme, warme omgeving voorkomen. Dit is niet alleen aangenaam voor de mensen in de ruimte, maar ook voor de aanwezige apparatuur.

 

Verwarmen

Airco’s die zijn voorzien van een warmtepomp kunnen zowel koelen als verwarmen. In dat geval kunnen ruimtes gevuld worden met zowel koude als warme lucht. Het is zelfs mogelijk dat een airco, mits juist ingesteld, goedkoper kan zijn dan gasverwarming.


De voordelen van een airco
Een airco-installatie beschikt dus over vele functies, maar waarom zou u nu werkelijk investeren in een airco-installatie? Energiewacht zet voor u een aantal voordelen op een rijtje. 
 

Een prettiger binnenklimaat

Een airco zorgt voor een koele omgeving, wat leidt tot een prettiger binnenklimaat. Mensen voelen zich vaak het beste met een vochtigheidsgraad tussen 40 en 60%. Voornamelijk in het zomerseizoen is dit percentage lastig haalbaar gezien de warme temperaturen. Met een airco houdt u de vochtigheidsgraad op peil en voorkomt u daardoor hoofdpijn en vermoeidheidsklachten.

 

Verhoogde productiviteit

Bedrijven investeren vaak volop in het creëren van een gezond en koel binnenklimaat. Vaak niet zonder reden: een koele omgeving zorgt namelijk niet alleen voor een prettiger binnenklimaat, ook verhoogt het de concentratie en productiviteit. Een airco kan dus een erg waardevolle investering zijn voor op het werk of bij u thuis.

Geen schadelijke stoffen en bacteriën

Gedurende de dag raakt de lucht in uw huis vervuild. Dit wordt onder andere veroorzaakt door etensluchten, sigarettenrook, schadelijke stoffen en bacteriën. Een airco vervangt vieze lucht voor schone lucht en geeft hierdoor stoffen en bacteriën minder kans. Zelfs pollen worden door de filters tegengehouden, wat voornamelijk voor mensen met hooikoorts een uitkomst is.

 

Geen vochtige ruimtes

Zoals eerder vermeld beschikt een airco over meerdere functies. Niet alleen is een airco geschikt voor het verkoelen van ruimtes, ook kan een airco ruimtes ontvochtigen. Hierdoor kan het lichaam beter z’n warmte kwijt. Het gevoel van een warme, klamme omgeving zal hierdoor snel verdwijnen. Helemaal tijdens de zomerdagen geeft het u een frisser en opgewekter gevoel.

 

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is...

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten