8 slimme bespaartips voor de zomer

8 slimme bespaartips voor de zomer

Eind juni gaat de zomer van start. De zon laat zich wat vaker laten zien en dat biedt een mooie kans om energie te besparen. Geen beter moment om tijdens de zomer flink te besparen op uw energiekosten. Hoe dan? Gelukkig zijn er veel dingen die u kunt doen waarmee u op energie kunt besparen. Hieronder leest u bespaartips die u kunt toepassen tijdens de zomer. 

 

TIP 1: Hang de was buiten

Waarom de wasdroger op volle toeren laten draaien, als u ook prima gebruik kunt maken van die heerlijke warme zon? Het warme klimaat met zon zorgt voor een prima omgeving voor het drogen van uw was. Door de was buiten te hangen bespaart u geld en krijgt uw kleding een lekkere frisse zomergeur. Om te voorkomen dat uw was, zoals handdoeken en washandjes, keihard worden kunt u een scheutje wasverzachter aan uw was toevoegen. Maar vergeet niet de was voor vieren binnen te halen, want een warme zomer betekent ook dat menig Nederlander de barbecue al op tijd aansteekt. 

 

TIP 2: Zet de verwarming uit 
Tijdens de zomermaanden bent u vaak meer buiten om te genieten van het warme weer. Daarnaast wordt het in huis vaak erg warm. Het is daarom onnodig om tijdens deze warme periode de verwarming hard te laten werken. Zet uw verwarming dus wat lager of trek een trui aan op het moment dat het echt nodig is.

TIP 3: Vervang terrasverwarming en sfeerverlichting
U wilt graag buiten zitten en genieten van het mooie weer, maar het is net iets te koud. U kunt er dan voor kiezen om een terrasverwarmer aan te zetten, maar dit kost u een vermogen aan energie. Een goedkopere en net zo’n fijne optie is een vuurkorf. Niet alleen bespaart u daarmee op uw energieverbruik, ook creëert het meer sfeer.
 

Dezelfde optie kunt u toepassen met uw sfeerverlichting. Een vuurkorf creëert namelijk niet alleen warmte, maar geeft ook licht. Heeft u toch liever wat extra verlichting buiten, dan kunt u ook kiezen voor solarlampen. Deze lampen worden automatisch opgeladen door de zon. De verlichting schakelt na zonsondergang automatisch aan en brandt een paar uur. Genoeg alternatieven met dit mooie weer!

 

TIP 4: Laad uw mobiel op met zonne-energie

Voor alle smartphonegebruikers die niet zonder hun smartphone kunnen is er nu een perfecte uitkomst: de mogelijkheid om de telefoon op te laden met zonne-energie. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een solar oplader aanschaffen. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel handig. Zo kunt u onderweg of wanneer u lekker aan het strand een muziekje ligt te luisteren, uw smartphone opladen en dat op een milieuvriendelijke manier!
 

TIP 5: Plaats een regenton

Sluit een regenton aan op de regenpijp en hopelijk is deze na een aantal weken goed gevuld met regenwater. Hiermee kunt u op de warmere dagen op een voordelige manier de tuin sproeien, immers alle kleine beetjes helpen. 


TIP 6: Zet alle apparatuur uit

Of u nou op vakantie gaat of lekker thuis blijft, vergeet niet de stekkers uit de stopcontacten te halen zodat alles ook echt uit staat. Apparatuur met een stekker in het stopcontact blijft op ‘stand-by’ staan en verbruikt nog steeds stroom. Bij doe-het-zelf en elektronicazaken kunt u zogenaamde ‘stand-by killers’ kopen. Deze voorkomen dat er stroom op de aangesloten apparatuur blijft staan. Daarnaast is het ook met oog op brandveiligheid beter om alles geheel uit te schakelen. 
Als u wel een tijdje van huis weggaat en u echt flink wilt besparen, kunt u ook de koelkast, vriezer en boiler nog uitzetten. Vergeet echter niet uw vriezer en koelkast eerst leeg te halen. Het regelmatig ontdooien van de vriezer is sowieso aan te raden: door de ijsafzetting moet een vriezer harder koelen en hij gebruikt hierdoor meer energie. 

TIP 7: Plaats tijdschakelaars

U kunt uw lampen op een tijdschakelaar aansluiten als u weg bent. Hiermee bespaart u op energie, maar ook is dit voor inbrekers een signaal om uw deur over te slaan. Meer tips over het voorkomen van inbraken? Bekijk dan onze blog over inbraaktips.

 

TIP 8: Zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u honderden euro's besparen op jaarbasis. Natuurlijk werken de panelen op zijn best als de zon goed schijnt. De investering is er snel uit en zorgt tot wel 25 jaar voor gratis stroom. Doe de gratis zonnepanelencheck en kijk snel hoeveel u kunt besparen. 
 

 

Voor de echte fanatiekeling...

Als u nou echt flink wilt doorpakken, dan kunt u ook nog proberen om wat minder lang onder de douche te gaan staan, met warm weer koud te douchen of uw kleding te wassen op 40 graden in plaats van 60 graden.

 

Wellicht komen sommige tips u al bekend voor, maar het is altijd goed om weer even bewust te zijn van de mogelijkheden. U zult versteld staan van uw eigen besparing op de energierekening. Dat is nog eens leuke en goedkope zomer!

Meer besparen? Kijk dan ook eens naar:

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Geld besparende tips bij het energiezuiniger maken van uw woning
Geld besparende tips bij het energiezuiniger maken van uw woning

Het nieuwe jaar heeft zijn intrede gedaan! Tijd voor goede voornemens en wellicht meer te gaan besparen. Wij snappen dat u hier wel...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten