Bent u al klaar voor het najaar?

Bent u al klaar voor het najaar?

We willen er liever niet te veel aan denken, maar de zomer is bijna tot zijn einde gekomen. In Nederland kan het weer snel omslaan. De dagen worden korter en het duurt niet lang meer voordat de herfst zijn intrede doet. Het kan niet lang meer duren voordat u de verwarming weer voor het eerst aan zet, of misschien heeft u dit al gedaan. Dit betekent voor uw CV-ketel dat hij weer hard aan het werk mag. Het stoken brengt hogere energiekosten met zich mee. Wij geven u daarom wat tips om goed voorbereid het stookseizoen in te gaan. 
 

Tip 1: Het winterklaar maken van de CV-ketel

Met een CV-ketel abonnement zit u altijd goed. Naast regelmatig CV-ketel onderhoud, zijn er ook werkzaamheden die u zelf kunt doen om uw CV-ketel voor te bereiden op de vrieskou. Hierdoor voorkomt u storingen en/of defecten aan uw ketel. Mocht dit niet voldoende zijn zou u ook uw CV-ketel gratis kunnen laten inspecteren door een gecertificeerde monteur van Energiewacht Groep. 

Ontluchten en/of bijvullen
Controleer regelmatig de waterdruk van uw CV-ketel. Geeft de CV-ketel minder dan 1,5 bar aan? Dan moet u de CV-ketel bijvullen.
 Een tikkend of borrelend geluid? Dat kan komen door lucht in de radiatoren. De oplossing is ontluchten!
 


 

Tip 2: Werk deze checklist af en u bespaart al snel gemiddeld € 210,- op uw energierekening

Graag helpen we u met het verlagen van uw energierekening. Zelfs met kleine besparingstips kunt u al een redelijk bedrag per jaar besparen. Daarom hebben we er een aantal voor u op een rijtje gezet.
 

  •  

Zorg ervoor dat er niet teveel objecten voor de verwarming staan. Banken en gordijnen weerhouden de warmte om door de ruimte heen te verspreiden.€100,-

  •  

De ventilatie van uw woning blijft ook in het najaar erg belangrijk. Het opwarmen van vochtige lucht kost namelijk veel energie.


€50,-

  •  
Zet elektrische apparaten helemaal uit en niet op standby. Op standby wordt er nog altijd veel energie verbruikt.

                      €60,-

 


U bespaart gemiddeld per jaar: 

 

€210,-

 

 

Tip 3: kies voor een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat  speelt handig in op uw energieverbruik. Zo bespaart u gemiddeld tot wel 22% op uw energiekosten. Met een slimme thermostaat met zoneregeling dan kan dit zelfs oplopen tot wel 37%. U kunt kiezen uit verschillende slimme thermostaten wanneer u een CV-ketel aanschaft.

 

Een slimme thermostaat speelt automatisch in op uw leefpatroon. Zo schakelt de thermostaat de verwarming uit als er niemand in een ruimte aanwezig is. Daarnaast is de thermostaat ook op afstand bedienbaar. Zo hoeft u nooit in een koud huis thuis te komen. Of als u een keer vergeten bent om de thermostaat uit te zetten, kan dit gemakkelijk met de app. Dat ziet u terug op uw energierekening!


Meer informatie
Wilt u meer weten over de ideale voorbereiding voor het stookseizoen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Wees de kou voor: Het belang van Service & Onderhoud
Wees de kou voor: Het belang van Service & Onderhoud

Energiewacht Groep helpt je veilig en comfortabel te wonen. Met onze service abonnementen houden we je CV-ketel fit. En is er een...

Het belang van goede ventilatie
Het belang van goede ventilatie

Een gezond binnenklimaat begint met een goede luchtkwaliteit. Voor je gezondheid is het belangrijk om aandacht te besteden aan het...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail: