Cv-ketel en airco combineren?

Cv-ketel en airco combineren?

CV-ketel en airco combineren

Een CV-ketel en airco combineren, u vraagt zich misschien af waarom je dat zou doen. Een CV-ketel zorgt ervoor dat het lekker warm is in huis en dat er warm water is. Een airco is juist bedoeld voor het koelen van uw huis. Ze vullen elkaar inderdaad aan, maar is een airco echt nodig? Het wordt in Nederland steeds gebruikelijker om een vaste airco in huis te hebben. Ook in ons kikkerlandje worden de zomers steeds warmer en lopen de temperaturen binnen op. Een beetje verkoeling van de airconditioning is dan een verademing.

 

Huis verwarmen met airco

Maar wist u dat het ook omgekeerd kan werken. Normaal wordt de lucht binnen gekoeld door de airco, waarbij het toestel de warmte afstoot naar buiten. Dit proces kan ook worden omgedraaid, waarbij de koude buitenlucht wordt omgezet naar warmte voor binnen.

Vaak wordt een airco in de huiskamer geïnstalleerd. Hier wordt het meest geleefd en wil je het lekker koel hebben in de zomer. Als het buiten kouder wordt en het weer tijd is om de verwarming aan te zetten, is de verwarmingsstand van de airconditioning een energiezuinige keuze!

Dit betekent niet dat uw CV-ketel weg kan. Een airco kan in principe maar één ruimte verwarmen. Je moet dus meerdere producten plaatsen - oftewel een multi-split airco - om het overal in huis lekker warm te maken. Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. En dat is niet het enige nadeel van alleen een airco voor het verwarmen van de woning. Als het buiten erg koud wordt, is die energiezuinige airco niet meer zo zuinig.

 

Cv-ketel en airco combineren: energiezuinig

Een cv-ketel vervangen voor een airco is niet aan te raden, maar dat wil niet zeggen dat ze elkaar niet kunnen versterken. Een cv-ketel en airco combineren kan de perfecte optie zijn. Wordt het buiten kouder, dan is de airco in te zetten als verwarming. Gaat de temperatuur richting het vriespunt, dan lijkt de cv-ketel de goedkopere optie te zijn voor het verwarmen van de woning. Hierdoor verbruikt u minder energie en kunt u besparen op de energiekosten. Het precieze omslagpunt van airco naar cv-ketel is afhankelijk van de type producten en de actuele prijzen van gas en elektriciteit. Maar het is ideaal om de producten te combineren, zodat het hele jaar door een optimaal wooncomfort gecreëerd wordt. Warm in de winter, lekker koel in de zomer.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is...

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten