Energie besparen met uw CV-ketel, ook in de winter!

Energie besparen met uw CV-ketel, ook in de winter!

In de koude wintermaanden is de verwarming vaak uw beste vriend. Het energieverbruik in de wintermaanden is dan vaak ook vele malen hoger dan tijdens de zomermaanden. Toch zijn er veel mogelijkheden om er in de winter voor te zorgen dat het verbruik van uw toestel, dus logischerwijs ook uw energierekening, flink afneemt. Wij geven u graag enkele tips.

 

De ECO functie op uw CV-ketel

Als u de warme kraan open zet, wil u natuurlijk zo snel mogelijk warm water. De verschillende toestellen thuis houden een kleine hoeveelheid warm water vast. Om deze kleine warm water voorraad warm te houden, verbruikt de CV-ketel extra energie. De ECO stand op uw CV-ketel voorkomt dat de toestellen warm water vast houden. Dit zal betekenen dat u iets langer moet wachten op warm water, maar u bespaart wel energie met uw CV-ketel.

 

Heeft u een oudere CV-ketel?

Heeft u een CV-ketel of een VR-ketel van 12 jaar of ouder? Deze ketels zijn vaak minder efficiënt dan moderne ketels. Door de aanschaf van een nieuwe ketel kunt u flink besparen. Door alle technologische vooruitgangen is de besparing met een nieuwe ketel al snel 10% op uw energieverbruik. Het vervangen van dit toestel kan dus al snel interessant zijn als u energie wilt besparen.  

 

Ga voor de hybride optie

Een andere duurzame oplossing om uw gasverbruik te verminderen is de installatie van een warmtepomp naast uw cv-ketel. Uw energieverbruik zal fors dalen, omdat de warmtepomp energie haalt uit de omgeving. Belangrijke voorwaarden voor de installatie van een warmtepomp is dat uw woning goed geïsoleerd dient te zijn, uw gasverbruik tussen de 1.500 en 4.000 m3 ligt en uw cv-ketel ‘hybrid ready’ is. Ook helpen zonnepanelen om energie te besparen, de warmtepomp kan dan de zelf opgewekte stroom verbruiken. Wist u dat u in aanmerking komt voor een subsidie als u een warmtepomp aanschaft?

 

Een vuilafscheider is belangrijk voor uw ketel

Het water dat door de buizen stroomt kan enorm vuil worden. De vervuiling kan zorgen voor storingen of andere problemen met de CV-ketel. Door een zogenaamde vuilafscheider te plaatsen wordt het vuile water automatisch gefilterd. Het onderdeel zorgt ervoor dat de ketel langer mee gaat en langer efficiënt zijn werk blijft doen. Ook voorkomt de vuilafscheider storingen in de ketel.

 

Heroverweeg de plek van uw CV-ketel

De plek van uw CV-ketel  speelt een belangrijke rol in het verwarmingsproces. Hoe verder het water moet ‘reizen’, dus hoe langer het water onderweg is, hoe meer de kans bestaat dat het water afkoelt. De iets oudere toestellen zijn vaak enorm groot, waardoor ze slechts op bepaalde plekken in de woning konden worden geïnstalleerd. Tegenwoordig zijn de CV-ketels iets compacter waardoor er meer plaatsen in de woning beschikbaar komen voor installatie van de CV-ketel. Wellicht is het verstandig om deze plek te heroverwegen en te kiezen voor een centrale plek om zoveel mogelijk warmteverlies tegen te gaan. Bent u aan het oriënteren voor een nieuwe CV-ketel? Bekijk eens de mogelijkheden voor een nieuwe locatie in de buurt van de verwarmingen of bijvoorbeeld de douche.

 

Pas de snelheid van de pomp aan

De pomp in uw verwarmingstoestel zorgt voor de juiste verspreiding van warm water. Hoe sneller warm water door uw woning stroomt, hoe minder warmte er afgegeven kan worden aan de verwarming. Het kan interessant zijn om de pomp eens af te stellen, zodat het water tijd krijgt om de radiatoren te verwarmen. De nieuwste HR-ketels regelen de snelheid zelf. Bij oudere toestellen is er vaak een mogelijkheid om dit zelf in te stellen.

 

Een vraag stellen of een offerte aanvragen? 

Laat uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Naam:*
Postcode:*
Straatnaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Uw vraag of opmerking:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is...

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten