De 5 handigste tips om comfortabel en energiezuinig thuis te werken.

De 5 handigste tips om comfortabel en energiezuinig thuis te werken.

|0

 

Thuiswerken was een hot topic de afgelopen dagen. Helaas zijn de omstandigheden minder leuk. Veel Nederlanders werken, al dan niet verplicht, vanuit huis. De setting is thuis natuurlijk heel anders dan op kantoor;  geen collega’s,  andere technische mogelijkheden en andere koffie. Maar hoe zorgt u er nou voor dat het thuis comfortabel is en blijft? En hoe houdt u de energiekosten onder controle? Dat kan een lastige kwestie zijn. Wij helpen u met 5 handige tips om thuis zo comfortabel en energiezuinig mogelijk te werken.

 

1. Kamertemperatuur

 

Het klinkt logisch en eenvoudig, maar de kamertemperatuur heeft veel invloed op uw productiviteit.  Als het te warm in huis is verliest u niet alleen uw concentratie, maar liggen er ook gezondheidsklachten als hoofdpijn op de loer. Bij een te lage kamertemperatuur gaat  uw werktempo achteruit.  Zorg voor een juiste middenweg om zo productief mogelijk te zijn.  De juiste temperatuur is per persoon verschillend en heeft te maken met leeftijd, geslacht, gezondheid en stressniveau. Lukt het u niet de juiste temperatuur in uw woning te krijgen, maak dan gebruik van een slimme thermostaat.

 

2. Kies de juiste setting

 

Thuiswerken wijkt in veel opzichten af van werken op een kantoor. Heeft u de juiste middelen om thuis productief en comfortabel te kunnen werken? Als u veel thuiswerkt zal de energierekening onverhoopt een stuk hoger uitvallen. De keuze van uw setting kan deze energierekening beïnvloeden. Het is verstandig om uw werkzaamheden uit te voeren op een laptop in plaats van desktop. Een laptop is veel energiezuiniger en kan daarnaast ook van de lader worden afgehaald, wat zorgt voor een minder constant verbruik. Heeft u een pauze? Of is uw werkdag voorbij? Zet dan alle apparaten uit in plaats van stand-by of de slaapstand. Dit ziet u aan het einde van het jaar terug op uw energierekening.

 

3. Voorkom een ongezond werkklimaat

 

Een dag werken zonder je huis uit te gaan, kan lang aanvoelen. Daarom is een gezond binnenklimaat van groot belang. Door goed te ventileren, houdt u uw concentratie en focus. Ook vermindert u de kans op gezondheidsproblemen als hoofdpijn en  ademhalingsproblemen. Goed ventileren zorgt ervoor dat de bacteriën uit de lucht verdwijnen en u rustig en onbezorgd kan werken. U kan zelf makkelijk testen of uw systeem nog goed werkt door een wc-papiertje tegen ventilatieventiel te houden. Blijft het velletje hangen? Dan werkt uw systeem nog voldoende!

 

4. Daglicht of kunstlicht?

 

Uit onderzoek is gebleken dat de prestaties van werknemers achter blijven als er niet voldoende daglicht is op een werkplek. Met een slecht licht ben je sneller vermoeid, waardoor je prestaties achteruit gaan. Om energie te besparen is het verstandig geen gloeilampen meer te gebruiken, maar LED- of halogeen verlichting. Deze vorm van verlichting kan dezelfde prestaties leveren als de aloude gloeilamp. Gloeilampen worden ook praktisch nergens meer verkocht, maar hangen nog steeds in huizen. Vervang ze!

 

5. Maak gebruik van de situatie

 

Zo vaak gebeurt het niet dat u hele dagen thuis bent. Voor u liggen daar veel kansen. Heeft u al eens over uw energierekening nagedacht? Dit is voor u de tijd om eens te kijken hoeveel  u kan besparen. Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over zonnepanelen? Zonnepanelen zijn duurzaam en zorgen met de kwaliteitsgarantie van Energiewacht Groep  voor gemiddeld 15 jaar gratis stroom. Doe de gratis zonnepanelencheck en kijk hoeveel u kunt besparen.

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op!

Naam:*
Postcode:*
Straatnaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Uw vraag of opmerking:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

U kijkt naar de tv, een serie op uw telefoon of uw computer is het aan opladen. U denkt er niet bij na, maar het zijn manieren van...

Het energielabel van uw huis
Het energielabel van uw huis

Alle woningen in Nederland hebben tegenwoordig een energielabel. Het energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail: