De 5 beste tips om energie te besparen tijdens het thuiswerken

De 5 beste tips om energie te besparen tijdens het thuiswerken

Thuiswerken en energie besparen

Thuiswerken. Veel mensen doen het inmiddels dagelijks. Waar je gewend was om vroeg naar kantoor te gaan en laat weer thuis te komen, wordt er nu flink geleefd in de woning. Voor veel mensen betekent dit (onverwacht) een hogere energierekening.  Wat kunt u doen om tijdens het thuiswerken te besparen op uw energierekening? Wij geven u de beste tips.

 

1. Laptop

Als je thuis werkt, werk dan zoveel mogelijk op een laptop. Deze is veel energiezuiniger dan een vaste computer. Ook kan de laptop regelmatig van de oplader, dan verbruikt u zelfs helemaal geen stroom. Vergeet niet de laptop tijdens niet-kantooruren uit te zetten en niet op de stand-by stand te laten staan. Op deze manier slurpt  het geen energie. Haal ook de stekker uit het stopcontact.

 

2. Kleding

Op het werk is het natuurlijk belangrijk om er goed uit te zien. Als je thuiswerkt is dit minder van belang. Thuis kunt u uw setje kleren net een keer vaker aandoen dan op het werk. Zo spaart u een aantal wasjes in de week uit. De kledingkeus kan thuis echter toch van belang zijn. Mocht het wat kouder worden in huis, kies dan voor een dikke trui met warme sokken in plaats van de verwarming een graadje hoger te zetten.

 

3. Zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen veel besparen. Zo kunt u toch dat extra wasje doen of onbezorgd langer onder de douche staan. Het voordeel van thuiswerken is dat u geen dag (of gedeelte van de dag) vrij hoeft te nemen om de panelen te laten installeren. Het installatiebedrijf kan de panelen installeren en u kunt uw belangrijke mailtjes beantwoorden. Wist u dat u direct kunt beginnen met besparen? Wilt u zonnepanelen op een kleinschalige manier proberen? Begin dan in het klein met een telefoonoplader op zonne-energie.

 

4. Verwarming

Probeer de verwarming zoveel mogelijk uit te houden. Dit kan natuurlijk door warmere kleding aan te trekken. Maar bewegen houdt ook warm. Tussen de werkzaamheden door kunt u bijvoorbeeld een aantal simpele oefeningen doen, zoals push-ups. Dat is gezond en energiezuinig tegelijk.

 

5. Koffie

Thuis werken betekent ook thuis koffie drinken. Heeft u ooit uw koffieapparaat zoveel gebruikt? Aangezien u uw koffiemachine en waterkoker veel gebruikt, is het verstandig om ze af en toe te ontkalken. Door de apparaten goed te onderhouden verbruiken ze niet meer energie dan nodig is.

 

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Doe dan onze online huisscan. Doorloop enkele simpele stappen en zie direct hoeveel u kunt besparen.

 

Doe de online huisscan

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is...

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten