Geld besparende tips bij het energiezuiniger maken van uw woning

Geld besparende tips bij het energiezuiniger maken van uw woning

Het nieuwe jaar heeft zijn intrede gedaan! Tijd voor goede voornemens en wellicht meer te gaan besparen. Wij snappen dat u hier wel wat hulp bij kunt gebruiken! Daarom hebben wij voor u een actueel overzicht samengesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwste subsidies en andere mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken als u wilt besparen met energiebesparende maatregelen in uw woning. 

Tip 1: Verlaag uw maandelijkse energiekosten

Met maatregelen om uw huis energiezuiniger te maken zal uw energierekening dalen. U draagt daarmee niet alleen bij aan een beter klimaat, maar het comfort in uw huis neemt ook toe. Daarnaast is het waarschijnlijk dat de waarde van uw woning ook toeneemt met een hoger energielabel. Met de lage rentes van tegenwoordig kan het lonen uw spaargeld te gebruiken voor energiebesparende maatregelen. De investering in zonnepanelenzonneboiler een warmtepomp of isolatie kan meer opleveren dan het rendement van uw spaargeld op de bank. Maar u kunt er ook voor kiezen om een lening af te sluiten. En door gebruik te maken van subsidies kunt u de kosten verlagen. 

Tip 2: Landelijke en lokale subsidies

Tot 2021 kunt u gebruik maken van een landelijke subsidie voor zonneboilers en warmtepompen. De landelijke subsidieregeling voor woningisolatie is helaas voor particulieren inmiddels niet meer beschikbaar. Maar een Vereniging van Eigenaren (VvE), woonvereniging of wooncoöperatie kan nog wel in aanmerking komen voor subsidie voor isolatie. Wilt u weten welke subsidies specifiek in uw situatie van toepassing zijn? Een handige tip is dan te kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl. Op deze website kunt u uw gemeente invoeren. U ziet dan welke subsidies in uw provincie en woonplaats van toepassing zijn. Maar ook gunstige leningen staan vermeld. 

Tip 3: Laag btw tarief bij isoleren van uw woning

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor het isoleren van uw woning een verlaagd btw-tarief. Hierdoor betaalt u slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Het verlaagde tarief is van toepassing op het arbeidsloon voor het aanbrengen van isolatie, maar niet voor de materialen. 

Tip 4: Energiebespaarlening

Sinds 2014 kunnen particuliere woningeigenaren een energiebespaarlening tot maximaal € 25.000 afsluiten bij het Nationaal Energiebespaarfonds om  energiebesparende maatregelen te financieren. Maatregelen die hiervoor in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld isolatie van de woning, de aankoop van een zonneboiler of een HR CV-ketel. De energiebespaarlening geldt onder bepaalde voorwaarden ook voor zonnepanelen. Belangrijk hierbij is dat voor zonnepanelen maximaal 50% van de lening gebruikt mag worden. Dit betekent dat de andere helft van de lening dus voor andere energiebesparende maatregelen gebruikt moet worden.
Delen op social media
Anderen bekeken ook
8 slimme bespaartips voor de zomer
8 slimme bespaartips voor de zomer

Eind juni gaat de zomer van start. De zon laat zich wat vaker laten zien en dat biedt een mooie kans om energie te besparen....

Zonnepanelen: waarom investeren?
Zonnepanelen: waarom investeren?

Steeds meer mensen investeren in  zonnepanelen , vaak omdat ze beter met het milieu om willen gaan en om te besparen op...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten