4 Redenen om te isoleren in de zomer

4 Redenen om te isoleren in de zomer

De 4 redenen om nu uw woning te isoleren

Een veel voorkomend misverstand is dat woningisolatie alleen goed is voor het binnen houden van warmte. Dat klopt niet helemaal. Een goed geïsoleerde woning kan ook in de zomer goed van pas komen.

 

Uw woning isoleren in de zomer?

 

In de zomer kunt genieten van het heerlijke weer en uw welverdiende vakantie. Het isoleren van de woning staat vaak niet bovenaan in de agenda in de zomer. Toch kan het een nuttig onderwerp zijn om over na te denken.

 

Een goed geïsoleerde woning houdt niet alleen warmte binnen.

 

Het isoleren van uw woning is natuurlijk goed om de warmte binnen te houden. Ook in de zomer kan isolatie voordelen bieden. Wist u dat door isolatie uw woning in een snikhete zomer ook koeler blijft? Door- met name spouwmuur- en dakisolatie – kan het warme buitenlicht de woning niet in. Het huis is dan minder snel warm en veel comfortabeler om in te verblijven. Het huis warmt dan veel minder snel op.

 

Minder lange wachttijden in de zomer.

 

Hoe kouder het wordt, hoe meer mensen denken aan het isoleren van de woning. Hierdoor kan het voorkomen dat er een langere wachttijd is voor er een isolatie adviseur bij u op de stoep staat. In de zomer is dit minder snel het geval. Niet veel mensen isoleren hun woning namelijk in de zomer, waardoor de wachttijden miniem zijn.

 

Goede weersomstandigheden.

 

Naast de minieme wachttijden heeft u zomers bijna nooit last van onvoorziene weersomstandigheden, zoals strenge vorst. Onder strenge vorst is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de isolatiemaatregelen uit te voeren. Ook gebeurt het nog wel eens dat in het winterseizoen een afspraak verzet moeten worden, door het koude weer. In de zomer is deze kans significant kleiner.

 

Besparen op uw energierekening.

 

Na het isoleren van uw woning blijft de warmte langer binnen. Dit zal betekenen dat de verwarming minder hard hoeft te werken, wat leidt tot een lagere energierekening. Dit geldt niet alleen in de winter, maar ook in het zomerseizoen.

 

Is de temperatuur dusdanig heet buiten? Goede isolatie kan de hete buitenlucht worden tegengehouden. Zo hoeft u geen airco of ventilator aan te schaffen. Deze zijn over het algemeen, sommige modellen daargelaten, niet erg energiezuinig. Dit scheelt geld van de aanschaf en uiteindelijk op de energierekening.

 

Extra subsidie op het isoleren van uw woning.

 

Sinds juni is de subsidie op het isoleren verhoogd van 20% naar maar liefst 30%. Deze subsidieverhoging is in het leven geroepen om in deze tijden mensen te stimuleren toch te verduurzamen. Laat deze zomer nog uw woning isoleren en profiteer zo lang het nog kan van deze tijdelijke verhoging. Wij helpen u graag.

 

Vul uw gegevens in en wij voorzien u geheel vrijblijvend van een advies op maat.

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnnummer:*
Opmerking:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is...

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten