Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is om het toestel te vervangen. We leggen u in dit artikel uit wanneer uw ketel toe is aan onderhoud en wanneer het toestel beter vervangen kan worden. Hieronder benoemen we een paar situaties waarin uw CV-ketel kan verkeren en geven we uitleg waarom u voor onderhoud, dan wel voor vervanging zou kunnen kiezen. Wist u dat u nu de eerste inspectiebeurt helemaal gratis krijgt?
 
1. Uw CV-ketel is verouderd
Een CV-ketel gaat gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar mee, afhankelijk van het gebruik door de jaren heen. CV-ketels worden in de winter over het algemeen heel intensief gebruikt. Daardoor ontstaat bij CV-ketels die al wat ouder zijn juist in de winterperiode vaker een storing. Een goed onderhouden ketel gaat langer mee. Is uw CV-ketel al wat ouder en begint deze af en toe gebreken te veroorzaken, dan is het raadzaam om uw CV-ketel op tijd te vervangen, voordat u echt in de kou komt te zitten.
 
2. Verouderde technologie
De technologie verandert continu. Dit geldt ook voor CV-ketels. De afgelopen jaren zijn de ontwikkelingen rondom verschillende warmwater- en verwarmingsvoorzieningen doorgegaan. Het verwarmen van uw woning gaat met een nieuwe CV-ketel beter dan met een oudere ketel. Daarbij wordt de energie steeds efficiënter gebruikt, waardoor u met een nieuw toestel energie bespaart. Ook een erg handige nieuwe ontwikkeling is dat u de thermostaat via de telefoon of tablet op afstand kunt bedienen. Dat kan met een zogenaamde slimme thermostaat.
 
Is uw CV-ketel nog niet zo oud en werkt het toestel nog goed, dan is het aan te raden om de ketel regelmatig te laten onderhouden. Maar is uw CV-ketel op leeftijd en begint deze mankementen te vertonen, dan kunnen de hierboven genoemde technologische ontwikkelingen aanleiding zijn om uw CV-ketel te vervangen. 
 
3. Uw CV-ketel past niet meer bij uw warmtebehoefte
Bij het verbouwen van uw huis kan het zijn dat de behoefte aan de warmtevoorziening ook verandert. Wilt u bijvoorbeeld vloerverwarming, een stortdouche of juist uw huis energiezuiniger maken, dan kan het zijn dat de capaciteit van uw huidige CV-ketel niet past bij de behoefte om deze aanpassing in huis te realiseren. 
 
4. U wilt uw woning energiezuiniger maken
De energietransitie is in volle gang en Nederland is massaal bezig om huizen duurzamer te maken. Door bijvoorbeeld het aanleggen van isolatie, het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp kunt u energie besparen. Ook het vernieuwen van uw oude CV-ketel draagt bij aan energiebesparing. Nieuwe CV-ketels zijn efficiënter dan de oude generatie ketels. Dan kan het rendabeler zijn de oude ketel te vervangen door een nieuw toestel. 
 
Mijn CV-ketel regelmatig laten onderhouden
Of u nu een nieuwe CV-ketel wilt aanschaffen of uw huidige toestel in zo goed mogelijke conditie wilt houden, het is in alle gevallen belangrijk uw ketel regelmatig en goed te laten onderhouden. Sluit u nu een onderhoudsabonnement af voor uw CV-ketel, dan ontvangt u gratis een CV- ketelinspectiebeurt t.w.v. €50,-!
 
 
Heeft u nog vragen over onze abonnementen? Of interesse in een Service- en Onderhoudsabonnement? Vul dan uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 

Heeft u vragen of direct een offerte opvragen? Dat kan hier!  

Naam:*
Postcode:*
Straatnaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Uw vraag of opmerking:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is...

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten