Energiebespaarlening beschikbaar in Friesland en Drenthe

Energiebespaarlening beschikbaar in Friesland en Drenthe

 

Energie besparende maatregelen zijn vaak erg rendabel, maar voor sommige maatregelen is wel een investering nodig. Dat betekent dat het niet voor iedereen tot de mogelijkheden behoort om te verduurzamen. Investeren in duurzame maatregelen is goed voor het milieu en voor uw portemennee, de investering wordt immers vaak snel weer terugverdiend. Tot voorheen was het niet voor iedereen mogelijk om te gaan verduurzamen vanwege de investering, dankzij de energie bespaarlening is het voor iedereen interessant om de energierekening te verminderen en het milieu te verbeteren.

 

Wat houdt deze Energiebespaarlening in?

De Energiebespaarlening is, zoals de naam al zegt, een lening bestemd voor het verduurzamen van woningen. Deze lening is beschikbaar voor zowel particuliere woningeigenaren als voor verengingen van eigenaren. Dankzij een bijdrage van de provincie Friesland en de VvE’s in Friesland is krijgen de deelnemers een rentekorting van maar liefst 0.5%. Het tarief wat vervolgens van toepassing is ligt aan het bedrag en aan de looptijd van de lening. In veel gevallen is het zo dat maatregelen uiterst rendabel blijven. U kunt via het fonds een bedrag investeren van maximaal €65.000. Vanaf 1 september is de Energiebespaarlening beschikbaar voor de deelnemers. Het investeringsbedrag komt in een bouwdepot, waar facturen na een controle op de getroffen maatregelen uit betaald kunnen worden.

 

Waar moet ik wonen om mee te kunnen doen?

In Drenthe is er een variant van deze Energiebespaarlening sinds 2017 beschikbaar, om mensen te motiveren met verduurzamen. In Friesland is er vanaf 1 september een stimulerende lening beschikbaar. Staat uw woning elders? Dan kan u kijken op

energiebespaarlening.nl of uw regio mogelijkheden tot verduurzamen biedt.

 

Wel is het van belang dat het om de woning gaat waar u zelf woonachtig bent.  Ook is van het belang een offerte op naam te hebben met het bedrag waarvoor u een lening aanvraagt.

 

Hoe kan ik verduurzamen?

U kunt het investeringsbedrag op verschillende manieren gebruiken. Wel zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden die belangrijk zijn om te weten. 

  • Slechts 75% van het geleende bedrag mag aan zonnepanelen worden besteedt. Dit kan echter gewoon betekenen dat u het volledige bedrag van uw zonnepanelen terugkrijgt, als u de overige 25% maar aan een andere duurzame maatregel besteedt.
  • Maximaal één derde van de lening mag u besteden aan een warmtepomp.
  • De investering in een HR-ketel telt niet mee als duurzame investering, omdat aardgas langzaam verhuist uit de Nederlandse woningen.

 

Kunnen wij u helpen met verduurzamen? Doe de online huisscan en kijk in een aantal simpele stappen waar u kunt besparen. Goed voor het milieu en uw portemennee.

 

Doe de online huisscan!

 

Heeft u nog vragen? Of direct een offerte aanvragen voor energiezuinige maatregelen?

Laat uw gegevens achter en wij helpen u zo snel mogelijk.

Naam:*
Postcode:*
Straatnaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Uw vraag of opmerking:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of aan vervanging

Stel uw CV-ketel is al wat ouder en vertoont storingen. De vraag is dan of het toestel aan onderhoud toe is of dat het tijd is...

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail: