De voordelen van een zonneboiler

De voordelen van een zonneboiler

Zonneboilers zijn de laatste tijd in opkomst en dat is volledig te begrijpen. Een zonneboiler kent namelijk, net als zonnepanelen, vele voordelen voor uzelf en uw omgeving. Daarnaast profiteert u op het moment van een aantrekkelijke subsidie op zonneboilers. Het perfecte moment om na te denken over de aanschaf van een zonneboiler.


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler gebruikt zonlicht om zo water te verwarmen. Dit water kunt u gebruiken als tapwater, waardoor u met zonne-energie onder andere lekker warm kunt douchen of uw handen wassen.

 

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonnecollector wordt op uw dak bevestigd en vangt het zonlicht op. De collector zet het zonlicht om in vloeistof en de boiler pompt het naar een voorraadvat. Dit voorraadvat bevat 80 tot 300 liter kraanwater. Het water wordt opgewarmd door een warmtewisselaar, waarna het via een buizenstelsel naar uw badkamer, radiatoren en kranen wordt vervoerd door uw CV-ketel. Een naverwarmer zorgt ervoor dat het water bij onvoldoende zonlicht alsnog wordt opgewarmd.


De voordelen van een zonneboiler

Besparen met een zonneboiler

Een zonneboiler produceert zelf warmte aan de hand van zonne-energie. Deze warmte hoeft de CV-ketel niet op te wekken. Met een zonneboiler bespaart u daardoor gemiddeld de helft op de kosten voor warm water. Hoe meer warm water u thuis gebruikt, hoe interessanter een zonneboiler is.

 

Profiteer van een aantrekkelijke subsidie

Voor zowel particuliere als zakelijke partijen bestaat er de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Met deze subsidie kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, maar ook voor bijvoorbeeld warmtepompen. Het bedrag is afhankelijk van het type zonneboiler en bijbehorende jaaropbrengst, en ligt in 2017 globaal tussen de €750,- en €2.000,-. De ISDE kan in eerste instantie aangevraagd worden vanaf 2 januari tot en met 31 december 2017.
 

Geen CO2-uitstoot met een zonneboiler

Met een zonneboiler bent u vriendelijk voor het milieu: bij het gebruik van een zonneboiler komt geen CO2 vrij. Hierdoor vermindert u de totale CO2-uitstoot en dit heeft een positieve invloed op het milieu.

 

Hoger energielabel, hogere woningwaarde

Een zonneboiler is, net zoals zonnepanelen, goed voor het produceren van duurzame energie. Op het moment dat u investeert in producten voor uw woning die energiebesparingen of duurzame energie stimuleren, stijgt het energielabel van uw woning. Het plaatsen van een zonneboiler bevordert dan ook de hoogte van uw energielabel. Hoe hoger het energielabel van uw woning, hoe hoger de waarde van uw woning.

 

Minder onderhoud

Zonneboilers hebben, vergeleken met andere warmtetoestellen, minder onderhoud nodig. Toch blijft onderhoud aan uw CV-ketel en zonneboiler noodzakelijk om deze optimaal te laten functioneren. Om optimaal gebruik en rendement te garanderen, kunt u ervoor kiezen een Service- en Onderhoudsabonnement af te sluiten. U bent dan verzekerd van periodiek onderhoud, betaalt geen voorrijkosten en arbeidsloon en u staat nooit onder een koude douche met de 24-uurshulp.


Een zonneboiler of zonnepanelen?

Zowel een zonneboiler als zonnepanelen zijn erg aantrekkelijk, omdat ze u fors helpen besparen op de energierekening en daarnaast ook milieuvriendelijk zijn. Als u maximaal rendement wilt behalen dan kunt u het beste beide producten aanschaffen. Met beide producten wekt u zelf uw zonne-energie op en dit zorgt ervoor dat u minder energie van uw energieleverancier hoeft te ontvangen.


Zonneboilers worden steeds populairder

Het is niet vreemd dat zonneboilers in opmars zijn. U bespaart bijna de helft op de energie die nodig is om het water in uw woning te verwarmen. Bovendien stoot u met behulp van een zonneboiler ook nog eens 50% minder CO2 uit. Zeker met de Investeringssubsidie Duurzame Energie is een zonneboiler een aantrekkelijke investering.

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

U bent geïnteresseerd in zonnepanelen. En u bent benieuwd wat de kosten hiervoor zullen zijn. U vraagt een aantal offertes op...

Zonneboiler, zonnepanelen of toch allebei?
Zonneboiler, zonnepanelen of toch allebei?

Zonnepanelen zie je steeds vaker opduiken in het straatbeeld. Dat is ook logisch, want met zonnepanelen kun je veel besparen op je...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail: