Alles  over de nieuwe regelingen en subsidies van zonnepanelen in 2020

Alles over de nieuwe regelingen en subsidies van zonnepanelen in 2020

Wist u dat de overheid de aanschaf van energiebesparende maatregelen stimuleert? Ook in 2020 zijn er meerdere subsidies en regelingen beschikbaar om zonnepanelen te financieren. Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen of bent u benieuwd naar de subsidieregelingen en de mogelijkheden? Lees dan snel verder!


De energiebespaarlening

Het is mogelijk om energiebesparende maatregelen te financieren. Dit kan met de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Deze lening kunt u naast zonnepanelen ook gebruiken voor andere energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonneboilers en waterzijdig inregelen. Wilt u de lening gebruiken voor zonnepanelen, hou er dan rekening mee dat tot 75% van deze lening gebruikt kan worden voor zonnepanelen. Het resterende deel van de financiering moet geïnvesteerd worden in andere energiebesparende maatregelen. Mocht u de rente eerder willen aflossen? Dan kan dit boetevrij!

 

  Te lenen bedrag    Indicatie rente*   Eenmalige rente   Looptijd
  Minimaal  2.500,- tot
  maximaal 25.000,-
   1,5-1,9%                   2% van het totale bedrag

  7, 10 of 15 jaar afhankelijk     

   van het bedrag

 

 

 

 

*Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website www.energiebespaarlening.nl.

Salderingsregeling zonnepanelen

De energie die wordt opgewekt door uw zonnepanelen, kan direct gebruikt worden voor uw huishouden. Wanneer u meer opwekt dan dat u verbruikt, wordt het overschot teruggeleverd aan het net. Dit wordt salderen genoemd. De salderingsregeling betekent dat u de elektriciteit die u aan het elektriciteitsnet levert mag wegstrepen tegen de stroom die u van het net afneemt. Dat is gunstig omdat u voor de teruggeleverde stroom hetzelfde tarief krijgt als wat u aan het energiebedrijf betaalt voor de stroom die u afneemt. 

 

Het kabinet wil de salderingsregeling op termijn vervangen door een terugleversubsidie. Minister Wiebes is bezig met het vormgeven van deze terugleversubsidie. Het doel was om de salderingsregeling al in 2020 om te buigen naar de nieuwe regeling. In januari 2019 is er een brief van minister Wiebes verschenen over het uitstellen van het aanpassen van de wetgeving tot in ieder geval 2023. Tot die tijd blijft de salderingsregeling dus van kracht. Minister Wiebes heeft het definitieve afbouwpad van de salderingsregeling inmiddels ook bekendgemaakt. Eigenaren van zonnepanelen mogen vanaf 2023 ieder jaar 9 procent minder salderen en in 2031 niet meer salderen. 

BTW-teruggave service van Energiewacht

Kiest u voor zonnepanelen van Energiewacht dan kunt u de btw op aanschaf en montage van uw zonnepanelensysteem terugvragen bij de Belastingdienst. Bij een gemiddeld zonnepanelensysteem kan deze teruggave oplopen tot € 1.000,-! De terugverdientijd van het systeem loopt hiermee terug met 1-2 jaar. Met onze gratis btw-teruggaveservice t.w.v. € 149,95 regelen wij voor u deze teruggave van btw zodat u nergens omkijken naar heeft! Lees meer over BTW-teruggave

 

Sinds 1 januari 2020 is de regelgeving rond btw-teruggave aangepast. In sommige situaties moet een aantal aanvullende stappen genomen worden om te zorgen dat u de btw terug kunt vragen. Als u één van de volgende vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, kunnen extra stappen nodig zijn:
Hebt u al eerder btw op zonnepanelen teruggevraagd? 
Bent u al ondernemer of wilt u binnen 3 jaar ondernemer worden?
Is de btw op de factuur € 2.500 of meer?  
Staat het energiecontract op naam van iemand anders?
Ook in deze situatie helpen we u graag en ontzorgen u met onze gratis btw teruggave service.
 
Doe de zonnepanelencheck en kijk hoeveel u kunt besparen!
 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Bij Energiewacht komt u niet voor verrassingen te staan. Wij geven u 25 jaar lang rendementsgarantie op uw zonnepanelen. Zo weet u zeker dat u energie blijft opwekken. Ook krijgt u 12 jaar garantie op de gehele set zonnepanelen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Saldering, hoe zit het precies?
Saldering, hoe zit het precies?

Wanneer u zonnepanelen aanschaft kunt u zichzelf hiermee van stroom voorzien. Op zonnige dagen wekken de panelen echter meer...

Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

U bent geïnteresseerd in zonnepanelen. En u bent benieuwd wat de kosten hiervoor zullen zijn. U vraagt een aantal offertes aan...

De btw-teruggave op zonnepanelen: hoe werkt dit?
De btw-teruggave op zonnepanelen: hoe werkt dit?

Investeren in  zonnepanelen  wordt steeds aantrekkelijker. Fossiele brandstoffen worden schaarser en uw kosten voor...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten