Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De meest ideale situatie is dat u evenveel stroom wekt als u verbruikt, maar hoeveel zonnepanelen zijn daarvoor nodig? Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft hangt af van uw energieverbruik en uw beschikbare dakoppervlak. Wanneer u weet wat u jaarlijkse verbruik is, kunt u berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om genoeg energie op te kunnen wekken. Andersom kunt u ook kijken hoeveel ruimte van uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Als u weet hoeveel zonnepanelen op uw dak passen, kunt u berekenen hoeveel energie u daarmee kunt opwekken en of dit past bij uw energieverbruik. 

 

Uw jaarlijkse energieverbruik

Het is niet rendabel om meer energie op te wekken dan u nodig heeft. Dit komt door de lage vergoeding die u hiervoor krijgt. Het is daarom verstandig de energie die u wilt opwekken zoveel mogelijk af te stemmen op uw jaarlijkse verbruik. U kunt dit vinden op de jaarrekening van uw energieleverancier. Dit wordt aangegeven in het aantal kWh. 

 

Gaat u in de toekomst iets aanpassen in uw huishouden, zoals elektrisch rijden of komt er gezinsuitbreiding? Dan is het slim om hier rekening mee te houden en te berekenen hoeveel energie u meer gaat verbruiken dan wat u op dit moment doet. En gaan er bijvoorbeeld kinderen het huis uit, dan zult u minder energie verbruiken. 

 

Aantal zonnepanelen berekenen

Als u wilt berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, moet u dus kijken hoeveel kWh u wilt opwekken. Onze adviseurs berekenen met speciale software uw dak tot op de centimeter en kunnen daarnaast ook zien of u last heeft van schaduwval gedurende dag. Als dit het geval is zullen onze adviseurs dit verrekenen met de potentiële opbrengst. 

 

Voor het berekenen van hoeveel kWh uw zonnepanelen kunnen opleveren wordt gebruik gemaakt van de gegevens van het PVGIS. Het PVGIS is een Research Centrum van de Europese Unie die de instraling bepaalt aan de hand van de ligging en helingshoek van uw dak. Voor al onze klanten die een ServiceGarantPlan hebben afgesloten wordt er via het PVGIS een maandelijkse controle uitgevoerd van de opbrengst. 

 

Soorten zonnepanelen 

Wij bieden verschillende soorten zonnepanelen aan, waarbij sommige zonnepanelen meer energie opwekken dan de andere. Aan de hand van uw persoonlijke situatie wordt er gekeken welke zonnepanelen voor uw situatie het meest geschikt zijn. Onze zonnepanelen variëren van 275 Wp tot 370 Wp. Zonnepanelen met een hoog vermogen zijn geschikt wanneer u bijvoorbeeld weinig beschikbare ruimte heeft op uw dak. 

 

Meer informatie 

Voor het berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, komt er zoals u hierboven kunt lezen veel kijken. Wij helpen u hier graag mee! Onze adviseurs helpen u gratis en vrijblijvend om het optimale zonnepanelensysteem voor u te berekenen. Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Klik dan hier. Een van onze adviseurs zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen. 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Gasloos wonen, wat houdt dat in en wat betekent het voor mij?
Gasloos wonen, wat houdt dat in en wat betekent het voor mij?

In de media gaat het tegenwoordig vaak over gasloos wonen en duurzame energie. Maar wat betekenen deze begrippen nou precies en wat...

Alles  over de nieuwe regelingen en subsidies van zonnepanelen in 2019
Alles over de nieuwe regelingen en subsidies van zonnepanelen in 2019

Wist u dat de overheid de aanschaf van energiebesparende maatregelen stimuleert? Ook in 2019 zijn er verschillende subsidies en...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail: