Hoeveel brengen zonnepanelen per maand op?

Hoeveel brengen zonnepanelen per maand op?

De opbrengst van zonnepanelen per maand

Wat de opbrengst is van uw zonnepanelen kan elke maand verschillend zijn. Dit hangt af van de zonuren en de weersomstandigheden. Vaak denkt men dat zonnepanelen meer opleveren in de zomermaanden dan de rest van het jaar, maar is dat ook waar? Wilt u meer weten wanneer uw zonnepanelen het meest opleveren? Lees het hieronder.

 

Seizoensinvloeden

Om het meeste uit uw zonnepanelen te halen hebben uw zonnepanelen zoveel mogelijk licht nodig. Wanneer het zonlicht het paneel raakt wordt dit omgezet in energie. In de wintermaanden brengen uw zonnepanelen minder stroom op dan wanneer er veel zon schijnt, omdat de dagen kort zijn en het vaak bewolkt is. 

 

Naast het zonlicht is de temperatuur ook van invloed op de beste werking van uw zonnepanelen. Door warmte verliezen de zonnecellen in de panelen hun vermogen en daardoor wekken ze minder energie op. Hierdoor is de temperatuur van de panelen belangrijk voor de opbrengst van uw zonnepanelen en gaat het niet om de buitentemperatuur.

 

Wanneer het buiten erg warm is, worden de zonnecellen vaak té warm. Bij een temperatuur van 25 graden presteren de zonnepanelen het beste. Elke graad warmer boven de 25 graden staat gelijk aan 0,5% minder vermogen. Gelukkig wordt de warme temperatuur in de zomer gecompenseerd door de hoeveelheid zonuren. Het verlies op lange termijn is hierdoor klein. 

 

De beste dag voor uw zonnepanelen is een onbewolkte voorjaarsdag. De zon staat dan hoog, de temperatuur is nog laag en er zijn veel zonuren. De wind heeft daarnaast ook een verkoelende functie. 

 

Opbrengst per maand

De opbrengst van uw zonnepanelen is dus afhankelijk van de verschillende seizoenen. In onderstaande grafiek is de opbrengst per maand te zien. De maanden mei, juni en juli zijn de meest rendabele maanden voor uw zonnepanelen. Dit komt doordat er veel zonuren zijn en het nog niet te warm is. In de wintermaanden leveren uw zonnepanelen de minste energie. 

 

 

Uw persoonlijke situatie heeft ook invloed op de opbrengst van uw zonnepanelen, bijvoorbeeld uw dakrichting, hellingshoek van het dak en eventuele schaduw. Wilt u weten hoeveel opbrengst uw zonnepanelen leveren in uw persoonlijke situatie? Doe dan de zonnepanelencheck voor een persoonlijke situatieschets. 

 

Wanneer zonnepanelen aanschaffen

Als u overweegt om zonnepanelen te plaatsen, dan kunt u dit het beste doen in maart of april, vóór het zonseizoen begint. Zo profiteert u nog van de meest rendabele maanden van het jaar.

 

Stel gerust uw vraag

Heeft u nog vragen over de opbrengst van uw zonnepanelen of wilt u het beste advies in uw situatie? Doe de zonnepanelencheck of vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies. 

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook

Er zijn geen blog artikelen gevonden.

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Coronavirus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht Groep heeft genomen tegen het Coronavirus (COVID-19).

Sluiten