Hoeveel brengen zonnepanelen per maand op?

Hoeveel brengen zonnepanelen per maand op?

De opbrengst van zonnepanelen per maand

De opbrengst van uw zonnepanelen verschilt per maand. Dit hangt natuurlijk af van de zonuren en de weersomstandigheden. Je zou misschien verwachten dat zonnepanelen meer opleveren in de zomermaanden dan in de rest van het jaar, maar is dat ook waar? Wilt u meer weten wanneer uw zonnepanelen het meest opleveren? Lees het hieronder.

 

Seizoensinvloeden

Om het meeste uit uw zonnepanelen te halen hebben uw zonnepanelen zoveel mogelijk licht nodig. Wanneer het zonlicht het paneel raakt wordt dit omgezet in energie. In de wintermaanden brengen uw zonnepanelen minder stroom op, omdat de dagen kort zijn en het vaker bewolkt is. 

 

Naast de hoeveelheid zonlicht is ook de temperatuur van invloed op de werking van uw zonnepanelen. Door warmte verliezen de zonnecellen in de panelen hun vermogen en daardoor wekken ze op koude dagen minder energie op. De temperatuur van de panelen is dus belangrijk voor de opbrengst van uw zonnepanelen en hierbij gaat het niet alleen om de buitentemperatuur.

 

Wanneer het buiten erg warm is, worden de zonnecellen vaak té warm. Bij een temperatuur van 25 graden presteren de zonnepanelen het beste. Elke graad warmer boven de 25 graden staat gelijk aan 0,5% minder vermogen. Gelukkig wordt de warme temperatuur in de zomer gecompenseerd door de grotere hoeveelheid zonuren. Het verlies op lange termijn is hierdoor klein. 

 

De beste dag voor uw zonnepanelen is een onbewolkte voorjaarsdag. De zon staat dan hoog, de temperatuur is nog laag en er zijn veel zonuren. De wind heeft daarnaast ook een verkoelende functie. 

 

Opbrengst per maand

De opbrengst van uw zonnepanelen is dus verschillend per seizoen. In de onderstaande grafiek is de gemiddelde opbrengst per maand te zien. De maanden mei, juni en juli zijn normaal gesproken de meest rendabele maanden voor uw zonnepanelen. Dit komt doordat er relatief veel zonuren zijn en het nog niet te warm is. In de wintermaanden leveren uw zonnepanelen de minste energie. 

 

 

Er zijn ook andere factoren die van invloed zijn op de opbrengst van uw zonnepanelen, bijvoorbeeld de dakrichting, de hellingshoek van het dak en eventuele schaduw. Wilt u weten hoeveel opbrengst zonnepanelen opleveren in uw persoonlijke situatie? Doe dan de zonnepanelencheck voor een persoonlijke situatieschets. 

 

Wanneer zonnepanelen aanschaffen

Als u overweegt om zonnepanelen te plaatsen, dan kunt u dit het beste doen in maart of april, dus vóór het zonseizoen begint. Zo profiteert u meteen van de meest rendabele maanden van het jaar.

 

Stel gerust uw vraag

Heeft u nog vragen over de opbrengst van zonnepanelen of wilt u het beste advies in uw situatie? Doe de zonnepanelencheck of vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies. 

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Bij Energiewacht Groep komt u niet voor verrassingen te staan. Wij geven u 25 jaar lang rendementsgarantie op uw zonnepanelen. Zo weet u zeker dat u energie blijft opwekken. Ook krijgt u 12 jaar garantie op de gehele set zonnepanelen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook

Er zijn geen blog artikelen gevonden.

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail: