Saldering, hoe zit het precies?

Saldering, hoe zit het precies?

Wanneer u zonnepanelen aanschaft kunt u zichzelf hiermee van stroom voorzien. Op zonnige dagen wekken de panelen echter meer energie op dan u op dat moment nodig hebt. Dit levert u terug aan het elektriciteitsnet en dit wordt vervolgens verrekend op uw jaarrekening, tegen hetzelfde tarief als u de energie zou afnemen. Dit principe heet salderen.

Aanmelden voor salderen
Om er voor te zorgen dat u kunt salderen, dient u zich aan te melden op www.energieleveren.nl. Zo zijn alle betrokken partijen op de hoogte dat u energie gaat terugleveren, waaronder de netbeheerder en het energiebedrijf. Het is belangrijk dat de stroom van het net en de stroom die u zelf opwekt van elkaar te onderscheiden zijn. De netbeheerder stuurt daarom een mail om te controleren of uw energiemeter hiervoor geschikt is. Vervolgens wordt de teruggeleverde stroom op de jaarrekening door de energieleverancier met u verrekend. Wanneer u een woning heeft gekocht waar al zonnepanelen zijn geplaatst, is het een goed idee om na te gaan of de panelen wel zijn aangemeld door de vorige eigenaar.

 

Leveren uw zonnepanelen meer energie dan u verbruikt?

Wanneer u meer stroom opwekt dan u verbruikt krijgt u een vergoeding voor iedere kWh die u teveel heeft opgewekt. Deze vergoeding is exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw. Bijvoorbeeld: uw zonnepanelen leveren in één jaar 1.250 kWh op. In datzelfde jaar verbruikt u 1.000 kWh. U levert dan 250 kWh terug, daarvoor krijgt u een vergoeding.  Ons advies is om alleen zonnepanelen te plaatsen die u nodig heeft voor uw eigen stroomverbruik. De vergoeding die u krijgt voor de extra stroom weegt namelijk niet op tegen de kosten van extra zonnepanelen.

 

De salderingsregeling is verlengd tot 2023

Goed nieuws voor iedereen die interesse heeft in zonnepanelen! De salderingsregeling in de huidige vorm is verlengd tot 1 januari 2023 en wordt tot 2031 langzaam afgebouwd. 

 

Wilt u zonnepanelen kopen? 
Denkt u aan het aanschaffen van zonnepanelen en wilt u optimaal profiteren van de opbrengst? Dan kunt u het beste zonnepanelen aanschaffen voordat het zomerseizoen weer begint. Dan pakt u de beste maanden mee en haalt er de hoogst mogelijke opbrengst uit! Doe de zonnepanelencheck en kijk hoeveel u kunt verdienen met gratis energie van de zon!   

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie? Wij maken geheel vrijblijvend voor u een dakplan en offerte. Vul het contactformulier in en onze adviseur neemt contact met u op. 

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

U bent geïnteresseerd in zonnepanelen. En u bent benieuwd wat de kosten hiervoor zullen zijn. U vraagt een aantal offertes aan...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Had u nou maar zonnepanelen!

De zomer gaat gewoon door. Bereken hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen!

Sluiten