Salderingsregeling op zonnepanelen verlengd tot 2023!

Salderingsregeling op zonnepanelen verlengd tot 2023!

Vaak wekt u meer energie op met zonnepanelen dan u verbruikt. Deze energie levert u terug aan het net met behulp van uw slimme meter. Dankzij de salderingsregeling wordt deze energie in mindering gebracht op uw jaarrekening. Deze regeling zou eigenlijk worden aangepast in 2020, maar is verlengd met 3 jaar! 

 

Hoe werkt salderen met zonnepanelen?

Uw slimme meter registreert hoeveel energie u opwekt en hoeveel u verbruikt. Gemiddeld wordt 30% van de energie die u opwekt met zonnepanelen direct verbruikt in uw woning. De overige 70% levert de slimme meter terug aan het net en de meterstand loopt ook daadwerkelijk terug. 

 

Wanneer uw zonnepanelen niet genoeg energie opwekken, schakelt uw meter weer over op netstroom. De meterstand loopt dan weer op. In feite heeft u dan een periode 'gratis' gebruik gemaakt van stroom omdat onder aan de streep het aantal kWh dat u heeft verbruikt wordt afgetrokken van het aantal kWh dat u heeft opgewekt. 

 

We raden u niet aan om meer energie op te wekken dan u nodig heeft. De vergoeding die u krijgt vanuit de salderingsregeling weegt namelijk niet op tegen de investering van extra zonnepanelen. Ook is er geen zekerheid over de regeling voor salderen na 2023.

 

Zonnepanelen aanmelden voor saldering

Wanneer u zonnepanelen aanschaft worden deze niet automatisch aangemeld voor saldering. De eigenaar van de set zonnepanelen moet dit namelijk zelf doen. U kunt dit doen op energieleveren.nl. Het beste is om dit te doen voordat u energie gaat opwekken met uw zonnepanelen. De netbeheerder en uw energieleverancier weten dan op tijd dat u energie gaat terugleveren. 

 

Om in aanmerking te komen voor de salderingsregeling moet u minimaal aan de volgende voorwaarden voldoen: 

 

  • U bent in het bezit van een slimme meter

  • U heeft een kleinverbruiksaansluiting

Vrijwel ieder huishouden voldoet aan deze voorwaarden. Mocht u nog geen slimme meter hebben dan installeren de meeste energieleveranciers deze gratis wanneer u zonnepanelen gaat aanschaffen. 

 

Wilt u weten hoeveel energie zonnepanelen op uw dak kunnen opleveren?

Door de online zonnepanelencheck in te vullen krijgt u direct inzicht in hoeveel panelen er op uw dak passen, de benodigde investering en uw terugverdientijd. 

 

 
Bij Energiewacht komt u niet voor verrassingen te staan. De fabrikant biedt u 25 jaar lang rendementsgarantie op uw zonnepanelen. Zo weet u zeker dat u energie blijft opwekken. Ook krijgt u tot wel 25 jaar fabrieksgarantie op de gehele set zonnepanelen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Heeft u vragen? Neem direct contact met ons op!

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Saldering, hoe zit het precies?
Saldering, hoe zit het precies?

Wanneer u zonnepanelen aanschaft kunt u zichzelf hiermee van stroom voorzien. Op zonnige dagen wekken de panelen echter meer...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten