Verhoog de waarde van uw woning

Verhoog de waarde van uw woning

Het aantal te koop staande woningen is volgens het Centraal Bureau Statistiek gedaald in 2018, maar nog steeds staan er genoeg woningen te koop in Nederland. Om u als woningeigenaar voor te bereiden op de (toekomstige) verkoop van uw woning, geven wij u een paar handige tips mee om uw huis interessanter te maken en de woningwaarde van uw huis te verhogen. Het zou natuurlijk erg mooi zijn als u dat laatste beetje waarde nog uit uw huis kan halen.

 

Frisse inrichting
De eerste indruk is altijd erg belangrijk en kan allesbepalend zijn. Het is dus van belang om direct een frisse indruk te wekken. Dit begint al op het moment dat de potentiële kopers bij u voor op de stoep staan. Strak geverfde gevels en een goed verzorgde tuin zorgen daarom al snel voor een goede start.
 

Daarnaast kunt u ook binnenshuis kleine maatregelen treffen. Kijk hierbij naar mogelijkheden in de badkamer of in de keuken, zoals het verwijderen van (kalk)aanslag. Dit komt voornamelijk voor op glazen, spiegels, kranen en andere keuken- en badkameronderdelen. Ook kunt u ervoor kiezen om verouderde onderdelen te vervangen, zoals bijvoorbeeld een oude toiletbril. Ook is het belangrijk dat kameronderdelen, zoals kastlades en deuren, goed functioneren.

 

Om een goed gevoel te creëren bij de kijkers is een schone en frisse omgeving erg belangrijk. Het kan voor potentiële kopers erg lastig zijn om door rommel heen te moeten kijken en dit kan leiden tot een negatieve indruk, evenals de waarneming van een onfrisse rondhangende geur.


Verbouwing
Vaak leidt een verbouwing tot een verhoging in woningwaarde. Hoeveel dit uiteindelijk oplevert, hangt voornamelijk af van de actuele staat van een ruimte. Het verbouwen van een zwaar verouderd uitziende ruimte draagt meer bij dan een ruimte die nog erg nieuw oogt.

 

Als u overweegt uw woning te verbouwen is het belangrijk om na te gaan hoe lang u nog denkt eigenaar hiervan te zijn. Verwacht u op korte termijn uw huis te verkopen, dan is meerwaarde een belangrijker aspect tijdens uw verbouwing. Op dat moment kunt u rekening houden met verbouwingen die direct meerwaarde opleveren. Denk hierbij aan het aanpakken van achterstallig onderhoud, het isoleren van uw woning, het bewoonbaar maken van uw zolder, het vernieuwen van uw keuken of badkamer, of zelfs uw woning uitbreiden met uitbouw of aanbouw.

 

Onthoud wel dat sommige maatregelen, zoals de keuken of badkamer, erg afhankelijk zijn van persoonlijke smaak. Het creëren van meer ruimte zorgt vaak wel voor een hogere waarde.

 

Zonnepanelen
Mensen worden steeds milieubewuster en zoeken naar manieren om te besparen op hun energierekening. U kunt hierop inspelen door te investeren in zonnepanelen. Niet alleen profiteert u zelf van de voordelen op het moment dat u zonnepanelen aanschaft, ook de toekomstige bewoners hebben de mogelijkheid hiervan te profiteren. Zonnepanelen worden daarom vaak als positieve bijkomstigheid gezien.

 

Daarnaast hebben kopers van een woning met zonnepanelen bij veel banken de kans om meer geld te lenen en dus een hogere hypotheek af te sluiten. Meestal is dat bijna €10.000,- bovenop het maximale hypotheekbedrag. Wekt u meer energie op dan dat u verbruikt, dan kan er vaak zelfs tot €25.000,- extra worden geleend. Kopers kunnen hierdoor een woning sneller aankopen, terwijl verkopers kunnen profiteren van een mooie verkoopprijs en snellere verkoop.

 

Bovendien profiteert u bij de aanschaf van zonnepanelen niet alleen van milieuvriendelijkere energie en een lagere energierekening, u verhoogt ook nog eens de waarde van uw woning. Bij een gemiddeld zonnesysteem stijgt een woning met gemiddeld €5.000,- in waarde. Dit komt omdat zonnepanelen een positieve invloed hebben op het energielabel van uw woning.

 

Energielabel
In onze vorige blog hebben wij het ook behandeld: energielabels zijn van groot belang. Vanaf heden zijn huiseigenaren zelfs verplicht om bij de verkoop of verhuur van een woning een energielabel aan de verkoper of verhuurder te overhandigen. Dit energielabel is vergelijkbaar met de bestaande energielabels voor elektrische apparaten en wordt aangegeven met de letters A tot en met G. Wanneer u zonnepanelen op uw woning plaatst, stijgt het energielabel van uw woning direct met minimaal één niveau. Hierdoor stijgt ook de waarde van uw woning.

 

Daarnaast zijn er nog meer maatregelen mogelijk waarmee u het energielabel van uw woning kunt verhogen en zo ook de woningwaarde van uw huis. Zo dragen een combi-ketel, HR-glas in woon- en slaapkamer, vloerisolatie, dakisolatiespouwmuurisolatie, zonneboiler en warmtepomp ook bij aan een verhoogd energielabel.

 

Snellere verkoop
Het nemen van energiebesparende maatregelen is dus niet alleen voordelig voor uzelf, maar ook voor de toekomstige bewoners van de woning. Met een energiezuinig huis bespaart u op uw energierekening en draagt u bij aan een beter milieu. Bovendien biedt een woning met een hoog energielabel meer comfort, omdat deze woningen vaak goed zijn geïsoleerd.

 

Een hoger energielabel leidt niet alleen tot een verhoogde woningwaarde, ook kan het resulteren in een snellere verkoop van uw woning.


Toekomstige waarde van uw woning
Zowel kleine als grote aanpassingen kunnen een verschil maken in de waarde van uw woning. Het verschilt echter per woning en gezin welke aanpassingen het meest haalbaar en rendabel zijn. Zelfs als u niet van plan bent om uw woning op korte termijn te gaan verkopen, maar toch plannen hebt om te gaan verbouwen, dan kunt u altijd rekening houden met de toekomstige waarde van uw woning.

 

Wil u weten hoeveel u kan verdienen met zonnepanelen? Doe dan de zonnepanelencheck!

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

U bent geïnteresseerd in zonnepanelen. En u bent benieuwd wat de kosten hiervoor zullen zijn. U vraagt een aantal offertes op...

De btw-teruggave op zonnepanelen: hoe werkt dit?
De btw-teruggave op zonnepanelen: hoe werkt dit?

Investeren in  zonnepanelen  wordt steeds aantrekkelijker. Fossiele brandstoffen worden schaarser en energieprijzen...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Coronavirus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht Groep heeft genomen tegen het Coronavirus (COVID-19).

Sluiten