Zonnepanelen: waarom investeren?

Zonnepanelen: waarom investeren?

Steeds meer mensen investeren in zonnepanelen, vaak omdat ze beter met het milieu om willen gaan en om te besparen op hun energierekening. Echter vinden sommige mensen het nog een te grote investering en wachten daarom liever af. Maar het is slim juist nu te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen leveren namelijk veel meer op dan dat er aan rente wordt uitgekeerd als u het geld op uw spaarrekening laat staan. Wist u dat zonnepanelen nog veel meer voordelen bieden?

 

Energiewacht Groep heeft daarom 5 voordelen voor u op een rijtje gezet:

Milieubewust

De stijging van de temperatuur is al jaren een veel besproken probleem. Mensen worden steeds bewuster als het gaat om het verbeteren van het klimaat en willen dan ook graag hun steentje bijdragen. Met de aanschaf van zonnepanelen is dat mogelijk. Zonne-energie is namelijk een schone, stille vorm van energie die uiterst milieuvriendelijk is. Als steeds meer mensen overstappen op zonnepanelen, dan daalt de vraag naar fossiele brandstoffen. Een daling in fossiele brandstoffen vermindert de uitstoot aan broeikasgassen.

Bespaar op uw energierekening

Zonnepanelen verlagen uw energierekening en u hebt geen last meer van stijgende energieprijzen. Daarnaast kunt u uw overschot aan energie, dat u zelf heeft opgewekt, terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hiervoor ontvangt u via de salderingsregeling tot in ieder geval 2023 een vergoeding. Levert u energie terug, dan maakt u ook aanspraak op de btw-teruggave op de aanschaf en montage van uw zonnepanelen. Als u zonnepanelen bij Energiewacht Groep aanschaft, profiteert u ook nog eens van de gratis btw-teruggaveservice t.w.v. € 149,95.

 Wees onafhankelijk

Naast het voordeel dat u bespaart op uw energierekening, bent u met zonne-energie ook onafhankelijker. Vanaf het moment dat u zonnepanelen laat plaatsen op uw dak wekt u grotendeels zelf uw eigen stroom op. Hoeveel u opwekt hangt af o.a. van het type en aantal zonnepanelen, de oriëntatie van uw dak ten opzichte van de zon, de ligging van uw woning en de hellingshoek van uw dak.

Btw-regeling of zakelijke subsidie

De Nederlandse overheid ziet graag dat mensen bewuster omgaan met het milieu. De overheid probeert dan ook de Nederlandse bevolking te stimuleren. Echter bestaat er momenteel geen landelijke subsidie op zonnepanelen voor particulieren. Gelukkig bestaan er andere mogelijkheden waardoor het aantrekkelijk en voordelig blijft om zonnepanelen aan te schaffen.

 

Salderingsregeling:

Met de salderingsregeling kunt u een vergoeding ontvangen voor de energie die u teruglevert aan het elektriciteitsnet. Deze regeling loopt tot 2023 en wordt daarna volgens een kabinetsvoorstel in fases afgebouwd. Bovendien heeft u recht op teruggave van de btw op de aanschaf en montage van uw zonnepanelen.

 

Regionale regelingen:

Er bestaan regionale subsidies voor zonnepanelen. Het verschilt per stad of gemeente welke regelingen er van toepassing zijn op de aanschaf van zonnepanelen. De Energiesubsidiewijzer biedt u een actueel overzicht van zowel landelijke als regionale regelingen.

 

SDE+ :

Voor bedrijven en (non-profit) instellingen bestaat er de SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie). Bedrijven en instellingen die hernieuwbare energie produceren of gaan produceren kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling.

Verhoog de waarde van uw woning

Zonnepanelen hebben een positieve invloed op het verplichte energielabel. Dit energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Bij verkoop of verhuur van een woning zijn huiseigenaren verplicht een energielabel aan de koper of huurder te overhandigen.

 

Door de aanschaf van zonnepanelen stijgt het energielabel van uw woning direct met minimaal één niveau. Bovendien verhoogt u ook de waarde van uw woning. Potentiële kopers zien zonnepanelen als een positieve bijkomstigheid en dit kan resulteren in een snellere verkoop van uw woning. Met de Energielabel-Checker van de Rijksoverheid kunt u energielabels van woningen inzien, mits deze bekend zijn.

 

Benieuwd hoeveel u kan verdienen? Doe de zonnepanelencheck!

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Bij Energiewacht Groep komt u niet voor verrassingen te staan. De fabrikant geeft u 25 jaar lang rendementsgarantie op uw zonnepanelen. Zo weet u zeker dat u energie blijft opwekken. Ook krijgt u tot wel 25 jaar fabrieksgarantie op de gehele set zonnepanelen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Zonneboiler, zonnepanelen of toch allebei?
Zonneboiler, zonnepanelen of toch allebei?

Zonnepanelen duiken meer en meer op in het straatbeeld. Dat is ook logisch, want met zonnepanelen kun je veel besparen op je...

De voordelen van een zonneboiler
De voordelen van een zonneboiler

Zonneboilers zijn de laatste tijd in opkomst en dat is volledig te begrijpen. Een  zonneboiler  heeft namelijk, net...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail: