De werking van zonnepanelen

De werking van zonnepanelen

Van zonlicht naar elektriciteit

Om zonlicht om te zetten naar bruikbare energie zijn verschillende componenten nodig: zonnepanelen, een omvormer, een montagesysteem en bekabeling. Hoe werkt een zonnepaneleninstallatie precies? We leggen het graag uit! 

 

Zonnepaneleninstallatie. Hoe werkt het? 

Zonnepanelen bestaan uit losse zonnecellen. Wanneer er licht op een zonnecel schijnt, wordt een elektrische stroom in werking gezet. De stroom (gelijkstroom) die de cellen hiermee produceren is nog niet gelijk te gebruiken in uw huishouden. Om gelijkstroom om te zetten in bruikbare stroom (wisselstroom) is een omvormer nodig. De omvormer is aangesloten op de meterkast. Om overbelasting te voorkomen wordt de omvormer op een aparte groep in de meterkast aangesloten. 

 

Terugleveren aan uw energieleverancier: salderen

Ook wanneer de zon niet schijnt, genereren zonnepanelen energie. De opgewekte stroom kunt u direct gebruiken in uw huishouden. Wanneer u meer energie opwekt dan dat u nodig heeft, kunt u deze energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Via een slimme meter, digitale meter of draaischijfmeter kan de energieleverancier zien hoeveel u heeft teruggeleverd. Dit wordt aan het einde van het jaar verrekend met het stroomverbruik. Deze verrekening heet salderen. Als u meer energie teruglevert dan dat het energiebedrijf u heeft geleverd krijgt u een terugleververgoeding. 

 

Wilt u weten of zonnepanelen geschikt zijn voor uw woning? Doe dan onze gratis zonnepanelencheck.

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Meer weten? 

Wilt u weten welke zonnepanelen wij aanbieden? Bekijk dan hier onze verschillende zonnepanelen. Wilt u meer weten over zonnepanelen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan door onderstaand formulier in te vullen. 

 

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie
Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

  Het isoleren van uw woning biedt verschillende voordelen. Uw energierekening zal lager uitvaller, terwijl uw...

Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?
Hoeveel energie gebruikt een Nederlands gezin?

U kijkt naar de tv, een serie op uw telefoon of uw computer is het aan opladen. U denkt er niet bij na, maar het zijn manieren van...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:

Had u nou maar zonnepanelen!

De zomer gaat gewoon door. Bereken hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen!

Sluiten