De werking van zonnepanelen

De werking van zonnepanelen

Van zonlicht naar elektriciteit

Om zonlicht om te zetten naar bruikbare energie zijn verschillende componenten nodig: zonnepanelen, een omvormer, een montagesysteem en bekabeling. Hoe werkt een zonnepanelen installatie precies? We leggen het graag uit! 

 

Zonnepanelen installatie. Hoe werkt het? 

Zonnepanelen bestaan uit losse zonnecellen. Wanneer er licht op een zonnecel schijnt, wordt een elektrische stroom in werking gezet. De stroom (gelijkstroom) die de cellen hiermee produceren is nog niet gelijk te gebruiken in uw huishouden. Om gelijkstroom om te zetten in bruikbare stroom (wisselstroom) is een omvormer nodig. De omvormer is aangesloten op de meterkast. Om overbelasting te voorkomen wordt de omvormer op een aparte groep in de meterkast aangesloten. 

 

Terug salderen bij uw energieleverancier 

Ook wanneer de zon niet schijnt, genereren zonnepanelen energie. De opgewekte stroom kunt u direct gebruiken in uw huishouden. Wanneer u meer energie opwekt dan dat u nodig heeft, kunt u deze energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Via een slimme meter, digitale meter of draaischijfmeter kan de energieleverancier zien hoeveel u heeft teruggeleverd. Dit wordt aan het einde van het jaar verrekend met het stroomverbruik. Deze verrekening heet salderen. Als u meer energie teruglevert dan dat het energiebedrijf u heeft geleverd krijgt u een terugleververgoeding. 

 

Meer weten? 

Wilt u weten welke zonnepanelen wij aanbieden? Bekijk dan hier onze verschillende zonnepanelen. Wilt u meer weten over zonnepanelen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan door onderstaand formulier in te vullen. 

 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Gasloos wonen, wat houdt dat in en wat betekent het voor mij?
Gasloos wonen, wat houdt dat in en wat betekent het voor mij?

In de media gaat het tegenwoordig vaak over gasloos wonen en duurzame energie. Maar wat betekenen deze begrippen nou precies en wat...

Alles  over de nieuwe regelingen en subsidies van zonnepanelen in 2019
Alles over de nieuwe regelingen en subsidies van zonnepanelen in 2019

Wist u dat de overheid de aanschaf van energiebesparende maatregelen stimuleert? Ook in 2019 zijn er verschillende subsidies en...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail: