Zonneboiler, zonnepanelen of toch allebei?

Zonneboiler, zonnepanelen of toch allebei?

Zonnepanelen duiken meer en meer op in het straatbeeld. Dat is ook logisch, want met zonnepanelen kun je veel besparen op je energieverbruik. Iets minder bekend is de zonneboiler. In deze blog leggen we het verschil uit tussen zonnepanelen en zonneboilers en kunt u lezen waarom een combinatie van zonneboiler en zonnepanelen een logische keuze is als u gaat voor een duurzame oplossing. 

 

Zonneboiler: hoe werkt het?
Een zonneboiler-systeem bestaat allereerst uit een zonnecollector, die op uw dak wordt bevestigd. Hierin wordt de energie van de zon opgevangen. In de collector zit een vloeistof die wordt opgewarmd door de zon. Vervolgens wordt de verwarmde vloeistof naar een voorraadvat gepompt. Daar geeft de vloeistof de warmte af aan het water in het voorraadvat. Dit warme water wordt vervolgens gebruikt om uw woning te verwarmen of voor warm water.

 

Verschillen tussen zonnepanelen en zonneboilers
Het belangrijkste verschil tussen zonnepanelen en zonneboilers is dat zonnepanelen gebruikt worden om elektriciteit op te wekken met behulp van de zon. Een zonneboiler wekt geen elektriciteit op, maar wordt gebruikt om water te verwarmen voor uw verwarming of douche. De zonneboiler zet dus de energie van de zon om in warmte in plaats van elektriciteit. Een zonneboiler heeft ten opzichte van zonnepanelen een hoger rendement. Je kunt met een zonneboiler tot wel vier keer meer energie opwekken met hetzelfde oppervlak aan zonnecollectoren. Daarmee is een zonneboiler heel interessant als u een bijdrage wilt leveren aan het verminderen van de uitstoot van CO2.

 

Waarom een zonneboiler combineren met zonnepanelen
Zonnepanelen en zonneboilers zijn allebei goede voorbeelden van duurzame energie. Hebt u in het verleden zonnepanelen aangeschaft en hebt u nog ruimte over op uw dak en wilt u een volgende stap zetten in het verduurzamen van uw woning, dan is een zonneboiler een geschikte optie.  De zonnepanelen worden gebruikt voor het opwekken van elektriciteit en de zonneboiler voor het verwarmen van water. Uw gasverbruik zal hierdoor dalen. De aanschafkosten van een zonneboiler zijn lager dan die van zonnepanelen. Daarbij geldt dat er in Nederland voor de aankoop van zonneboilers subsidies zijn. De gemiddelde subsidie is €1.100,-, maar afhankelijk van het type zonneboiler kan dit oplopen tot  €2.000,-.


Tip van adviseur Erik

Wanneer je alleen kijkt naar de financiële opbrengst,  dan zijn zonnepanelen de beste optie. Maar wanneer milieuaspecten de doorslag geven, dan is vaak een zonneboiler de juiste oplossing. In ieder geval zet u met beide maatregelen een stap vooruit om duurzamer te wonen en energie te besparen!

 

Weten hoeveel u kan verdienen met zonnepanelen? Doe dan de zonnepanelencheck!

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Bij Energiewacht Groep komt u niet voor verrassingen te staan. U krijgt van de fabrikant 25 jaar lang rendementsgarantie op uw zonnepanelen. Zo weet u zeker dat u energie blijft opwekken. Daarnaast krijgt u tot wel 25 jaar fabrieksgarantie op de gehele set zonnepanelen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

U bent geïnteresseerd in zonnepanelen. En u bent benieuwd wat de kosten hiervoor zullen zijn. U vraagt een aantal offertes aan...

De voordelen van een zonneboiler
De voordelen van een zonneboiler

Zonneboilers zijn de laatste tijd in opkomst en dat is volledig te begrijpen. Een  zonneboiler  heeft namelijk, net...

Plaats een reactie
Bericht: *
Naam: *
E-mail:
Reacties (5)
26 januari 2020|Peter
Werkt een zonneboiler ook in combinatie met een (reeds aanwezige) hybride warmtepomp?
Beantwoorden
Sluiten
30 januari 2020|Harold van Vilsteren
Hallo ,

ik ben benieuwd wat een zonnebioler kost en opbrengt.
zouden jullie daar meer over kunnen vertellen.
ik gebruik veel warmwater in het bedrijf.
Beantwoorden
Sluiten
31 januari 2020|Energiewacht Groep - Froukje
Beste Harold,

Bedankt voor je reactie. Ik heb je verzoek doorgezet naar een van onze adviseurs. Hij zal binnenkort contact met je opnemen. Mocht er meer haast bij zitten, kun je het beste bellen of whatsappen met: 06 - 21 26 76 38.

Met vriendelijke groet, Froukje - Energiewacht Groep
Beantwoorden
Sluiten
31 januari 2020|Froukje - Energiewacht Groep
Beste Peter,

In principe is alles mogelijk :-) Voor een advies op maat kunt u het beste een afspraak inplannen met een van onze adviseurs via verkoop@energiewacht.nl of 06 - 21 26 76 38.

Met vriendelijke groet, Froukje - Energiewacht Groep
Beantwoorden
Sluiten
7 februari 2020|Froukje - Energiewacht Groep
Beste Paul,

Dat ligt aan er aan welk contract u heeft afgesloten. Zou u ons een mail willen sturen met uw gegevens? U kunt mailen naar verkoop@energiewacht.nl. Dan bellen wij u terug, zodat we de mogelijkheden kunnen overleggen. Met vriendelijke groet, Froukje
Beantwoorden
Sluiten