Blijf op de hoogte van het laatste nieuws Over energie(besparing), duurzaamheid en onze producten

Nieuws

We houden u graag op de hoogte van belangrijk nieuws op het gebied van verduurzaming. Wilt u meer lezen?

Op onze kennisbank staan verschillende blogs over onze producten. 

 

BAM en servicepartners verduurzamen gebouwde omgeving effectiever

Energiewacht heeft namens de Servicepartners van Essent op donderdag 11 juli een samenwerkingsovereenkomt getekend met BAM Energy Systems. Energiewacht Groep wordt samen met Energiewacht, Geas Energiewacht, Kemkens en Volta Limburg de komende vier jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de klimaatinstallaties in woningen die BAM realiseert.

 

Lees meer

Tijd tikt weg voor het mkb

Steeds vaker voeren mkb-ondernemers verduurzamingsmaatregelen door en dat vinden wij van Energiewacht Groep een goede ontwikkeling. Meer dan de helft van de ondernemers zegt dat het verduurzamen van hun onderneming een steeds belangrijker thema wordt. Bijna 40% verwacht binnen drie jaar (opnieuw) te investeren in maatregelen zoals zonnepanelen, led-verlichting en isolatie. 

 

Lees meer

 

Energiewacht Groep plaatst zonnepanelen voor Woonstichting Vechthorst

In opdracht van Woonstichting Vechthorst werkt Energiewacht Groep op dit moment aan een mooi project in Nieuwleusen. We installeren zonnepanelen bij 145 woningen, met als doel de woonlasten te verminderen voor de huurders. De zonnepanelen zorgen voor lagere energielasten en een labelverbetering van minimaal één labelstap. Installateur Drost uit Wezep is verantwoordelijk voor de installatie van de panelen en Energiewacht Groep coördineert het project.

Energiewacht Groep plaatst zonnepanelen voor Lyaemer Wonen

In mei en juni heeft Energiewacht Groep in opdracht van Lyaemer Wonen uit Lemmer een project uitgevoerd waarbij bij 39 woningen zonnepanelen zijn geplaatst. Installateur Drost Instal uit Wezep was verantwoordelijk voor de uitvoering van de installatie van de panelen.  Het project werd gecoördineerd door Energiewacht Groep. Lyaemer Wonen is zeer tevreden over het eindresultaat en de uitvoering van het project.

Zonnige toekomst met verlenging huidige subsidieregeling

Er is goed nieuws voor zonnepanelenbezitters! Er is bekend gemaakt dat het kabinet de huidige subsidieregeling voor zonnepanelen zal verlengen tot 2023. Energiewacht Groep is blij met deze regeling. Dankzij de subsidie is het voor particulieren en mkb-bedrijven aantrekkelijk om te investeren in het verduurzamen van hun energieverbruik. 

 

Lees meer

Zonnige start 2019: bovengemiddelde opbrengst voor zonnepaneelsystemen

De opbrengst van een gemiddeld zonnepaneelsysteem* lag over de eerste vier maanden van dit jaar 16% hoger dan het langjarig gemiddelde. Met name de maanden februari en april waren zeer gunstig. Door de goede instraling en het hoge aantal zonne-uren leverde de periode januari tot en met april zonnepaneelbezitters 130 euro op. 

 

Lees meer

Energiewacht Groep tekent contract voor realisatie Zonnepark Hessenpoort

Vrijdag 19 april vond de officiële ondertekening plaats voor de levering en installatie van het zonnepark op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het zonnepark wordt gerealiseerd onder regie van Energiewacht Groep. Het park is een initiatief van de Coöperatie Zonneweide Hessenpoort waarin meerdere ondernemers op Hessenpoort participeren.

 

Lees meer

Cv-dokters Energiewacht Groep Leeuwarden helpen 150 minimahuishoudens bij energiebesparing 

Afgelopen week werd bij het 150ste huishouden de centrale verwarming waterzijdig ingeregeld. Een prachtig resultaat als gevolg van het plan van aanpak 'Energiebesparing bij minima' van de gemeente Leeuwarden.

 

Lees meer

Energiewacht Groep gaat innovatieve samenwerking aan met Intermaris

Intermaris en Energiewacht Groep gaan een samenwerking aan voor het totale onderhoud van centrale verwarming, warmte-terugwinunits en mechanische ventilatie. Dit betekent een hele nieuwe manier van samenwerking. Het zogenaamde All-in-contract.

 

Lees meer

Energiewacht Groep breidt werkzaamheden uit in Friesland

Sinds een paar jaar plaatst Energiewacht Groep slimme meters in opdracht van netwerkbedrijven. Vanaf september plaatsen we ook slimme meters in de provincie Friesland vanuit onze nieuwe vestiging in Leeuwarden. 

 

Lees meer