CV Dokters Energiewacht Leeuwarden

CV-dokters Energiewacht Leeuwarden helpen 150 minimahuishoudens bij energiebesparing 

De cv-dokters van Energiewacht uit Leeuwarden draaien deze winter op volle toeren. Afgelopen week werd bij het 150ste huishouden de centrale verwarming waterzijdig ingeregeld. Een prachtig resultaat als gevolg van het plan van aanpak 'Energiebesparing bij minima' van de gemeente Leeuwarden. 

 

Eind 2016 is Energiewacht in opdracht van de gemeente Leeuwarden gestart met een pilot voor het energiezuinig inregelen van de cv-ketel bij huishoudens met een laag inkomen.

 

Waterzijdig inregelen is het in balans brengen van de cv-installatie. Het zorgt ervoor dat het warme water op een goede manier over de radiatoren wordt verdeeld. Het inregelen is een eenmalige handeling. Hiervoor zijn twee uitkeringsgerechtigden uit de gemeente Leeuwarden opgeleid. Zij zijn onderdeel van het dienstenpakket van de energiecoach voor minima. Inmiddels hebben ze 150 huishoudens kunnen helpen aan een blijvend lagere energierekening. 

 

Energiewacht biedt de techniek van het waterzijdig inregelen inmiddels ook als commerciële dienst aan. Voor een bedrag vanaf €250,- kunnen huishoudens de dienst afnemen. Een dienst waarmee je op jaarbasis al gauw zo'n €100 tot €120 euro bespaart.  

De CV-dokters kunnen binnenkort dus ook ingezet worden voor de commerciële markt en worden intussen opgeleid tot allround monteur bij Energiewacht. Dit zorgt voor een doorstroom van CV-dokters en het opleiden van nieuwe medewerkers voor deze techniek.

 

Terug naar nieuwsoverzicht 

 


Meer nieuws

Energiewacht gaat innovatieve samenwerking aan met Intermaris

Energiewacht breidt werkzaamheden uit in Friesland

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten