Energiewacht en Intermaris gaan innovatieve samenwerking aan

Energiewacht gaat innovatieve samenwerking aan met Intermaris

Intermaris en Energiewacht gaan een samenwerking aan voor het totale onderhoud van centrale verwarming, warmte-terugwinunits en mechanische ventilatie. Dit betekent een heel nieuwe manier van samenwerking. Het zogenaamde All-in-contract. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van de kennis, ervaring en innovatie van de markt. Intermaris hoeft dus niet meer voor te schrijven welke apparaten of materialen gebruikt moeten worden of hoe vaak onderhoud uitgevoerd wordt. Wel worden er kaders gesteld voor de klanttevredenheid. Daarnaast is het belangrijk dat de installaties blijven functioneren conform wet- en regelgeving.

Voordelen voor huurders 

Huurders zullen direct gemak ervaren van de samenwerking tussen Intermaris en Energiewacht. Zij krijgen nu één aanspreekpunt voor het onderhoud van zowel de verwarmingsinstallaties als de mechanische ventilaties. Afspraken kan de huurder gemakkelijk zelf digitaal regelen. Na ieder bezoek van een monteur krijgt een huurder een uitnodiging om feedback te geven. Daarmee blijft de klanttevredenheid goed gemonitord. Het gaat gelden voor 15.183 woningen, 91 % van de woningen van Intermaris. In totaal bezit Intermaris 16.687 woningen. Alle betrokken huurders zijn inmiddels van de wijziging op de hoogte gesteld door beide partijen.

 

All-in contract zorgt voor gemak 

Het gaat om een all-in-contract; dit houdt in dat alle zaken via Energiewacht verlopen. Bijvoorbeeld onderhoud, storingen, vervangingen en periodiek onderhoud. Dit geldt voor alle individuele centrale verwarming, stadsverwarming,  warmte terugwin- en mechanische ventilatie toestellen. Het is een ingrijpende wijziging die Intermaris flink zal ontzorgen, omdat de corporatie geen tussenpersoon meer is. Dit past in de lijn van de ‘regiecorporatie’, om het de huurders zo gemakkelijk mogelijk te maken.
 

Huurder centraal

Intermaris stelt in haar missie de huurder centraal en omringt zich graag met partijen die hier een efficiënte en zakelijke bijdrage aan kunnen leveren. Dit betekent onder meer samenwerken “met hart voor klanten”. Om het vastgoed van Intermaris en daarmee ‘het thuis’ van de bewoner de komende jaren toekomstbestendig en in goede conditie te houden, heeft Intermaris eerder dit jaar een selectieprocedure in gang gezet. Uit een selectie van zes aannemers, is uiteindelijk  Energiewacht geselecteerd als partner.

Monitoren op afstand

Door deze manier van werken kan Energiewacht vernieuwingen door voeren zoals monitoren op afstand. Hiermee kunnen ze storingen voorkomen, wat vooral in het belang van onze huurders is. Intermaris vindt het belangrijk innovaties als deze te stimuleren. Cees Tip (Intermaris): ‘Deze benadering betekent een directe kostenbesparing als het gaat om organisatie- en onderhoudskosten. Met als uiteindelijk doel: betaalbaar wonen voor onze huurders.’

 

Terug naar nieuwsoverzicht 

 


Meer nieuws

CV-dokters Energiewacht Leeuwarden helpen 150 minimahuishoudens bij energiebesparing

Energiewacht breidt werkzaamheden uit in Friesland

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten