De eerste slimme meters geplaatst door Energiewacht Energie besparen voor een duurzame toekomst

Energiewacht breidt werkzaamheden uit in Friesland

Sinds een paar jaar plaatst Energiewacht slimme meters in opdracht van netwerkbedrijven. Vanaf september plaatsen we ook slimme meters in de provincie Friesland vanuit onze nieuwe vestiging in Leeuwarden. De komende jaren bieden de 3 verschillende netwerkbedrijven alle huishoudens in Nederland een gratis slimme meter aan. Een slimme meter helpt particulieren met energie besparen. Met behulp van energieverbruiksmanagers, zoals een app of portal krijgen zij nog meer inzicht in hun energieverbruik. Bij het zelf opwekken van energie, zoals met zonnepanelen, is een slimme meter noodzakelijk om te kunnen terug leveren en te salderen. 

Wat is een slimme meter nou precies? 

De slimme meter is een digitale energiemeter die de meterstanden automatisch doorstuurt naar de energieleverancier. De energieleverancier kan zo gedetailleerde verbruiksoverzichten leveren. Dit geeft de eindgebruiker extra gemak en meer inzicht in het energieverbruik.

Het plaatsen van de slimme meters levert een bijdrage aan een duurzame toekomst. Aan de slimme meter kan een energieverbruiksmanager gekoppeld worden in de vorm van een app. Zo ziet u direct hoe u kunt besparen op energieverbruik. 

Veiligheidscertificaat 

Het ‘ISO-27001’-certificaat is nodig om de slimme meters te mogen plaatsen. Dit heeft te maken met de veiligheid omtrent het uitwisselen van informatie tussen de slimme meter en de netbeheerder. De Essent Servicepartners Energiewacht, Kemkens, Energiewacht en Geas Energiewacht zijn er in geslaagd om dit ‘ISO-27001’ certificaat  te behalen en daarnaast de ‘Veiligheidsprestatieladder’ te behalen voor het bedrijfsonderdeel 'Slimme Meters'. Dit bedrijfsonderdeel is verantwoordelijk voor het plaatsen van slimme meters in opdracht van netbeheerders. 

Zowel zakelijke- als particuliere opdrachtgevers kunnen er op rekenen dat zeer zorgvuldig zal worden omgegaan met vertrouwelijke gegevens. 
Verder is een goede basis gelegd om blijvend aandacht te schenken aan veiligheidsgedrag en het verbeteren daarvan. 

Terug naar nieuwsoverzicht 

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten