Verlenging van huidige subsidieregeling tot 2023!

Zonnige toekomst met verlenging huidige subsidieregeling 

Er is goed nieuws voor zonnepanelenbezitters! Er is bekend gemaakt dat het kabinet de  huidige subsidieregeling voor zonnepanelen zal verlengen tot 2023. Energiewacht is blij met deze regeling. Dankzij de subsidie is het voor particulieren en mkb-bedrijven aantrekkelijk om te investeren in het verduurzamen van hun energieverbruik. En dat past goed bij onze visie: wij willen de energietransitie voor onze klanten betaalbaar houden. Zo krijgt iedereen de kans mee te doen in de veranderende wereld van energie. 

 

Wist u ook dat de eerste vier maanden van 2019 heel gunstig waren voor elektriciteit opwekken met zonnepanelen? Van alle woningen in ons land ligt slechts bij 13% zonnepanelen op het dak. Ongeveer 45 % van de woningeigenaren zonder zonnepanelen geeft aan dat aanschaf ervan te overwegen. Wij hopen uiteraard dat de verlenging van de bestaande regeling deze 44% over de streep trekt! 

 

Afbouw van salderingsregeling

Pas vanaf 2023 zal ieder huishouden en mkb-bedrijf met zonnepanelen automatisch meegaan met de afbouw van salderen. Het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelastingen, in ruil voor het terugleveren van elektriciteit aan het net, wordt vanaf 2032 elk jaar iets minder. Uiteindelijk wordt dat voordeel 0 en ontvangt men alleen een vergoeding van de energieleverancier voor de terug geleverde zonnestroom. Dat zal in 2031 het geval zijn. 

 

Omdat zonnepanelen steeds goedkoper worden, zal het op de lange termijn ook zonder subsidie financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren.

 

Wilt u meer informatie? Lees de dan de blog van directeur Energie + van Essent, Sander Leenders via , directeur Energie+ bij Essent via

https://tinyurl.com/yy8eyx89.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht 

 


Meer nieuws

Zonnige start 2019: bovengemiddelde opbrengst voor zonnepaneelsystemen

Energiewacht tekent contract voor realisatie zonnepark Hessenpoort

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten