Over ons bedrijf Wij zijn Energiewacht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Geas Energiewacht en Energiewacht bundelen hun krachten en zijn nu Energiewacht. Samen staan wij voor u klaar. Onze hoofdvestiging staat in Zwolle, maar dankzij onze 13 lokale vestigingen is er altijd een monteur of adviseur bij u in de buurt.

 

Onze 1.000 vakspecialisten zetten hun kennis en kunde elke dag in om ruim een half miljoen klanten te helpen. Onze klanten zijn particuliere huishoudens en de zakelijke markt bestaande uit woningbouwverenigingen, vastgoedbeleggers en MKB-bedrijven.

 

Energiewacht heeft een duidelijke opdracht: Wij willen voor iedereen de nummer 1 verduurzamingspartner in de regio zijn. Wij willen vandaag helpen bij uw persoonlijke energietransitie. Dit doen we door het aanbieden van traditionele CV-ketels tot de nieuwste duurzame technieken. Wij bieden betrouwbaar en realistisch advies, vakkundige installatie en betrokken nazorg. Zo realiseren we de beste energie oplossingen. Binnen de mogelijkheden van nu en met het oog op een duurzame toekomst.

 

Wij leveren een comfortabel, duurzaam en veilig binnenklimaat in huis of bedrijf en richten ons daarbij op energiebesparende en duurzame energiemaatregelen. Die gedachte geeft ons elke dag nieuwe energie. Meer over onze missie en visie.

Samen verder als één

 

Het verzorgingsgebied

De wortels van de drie afzonderlijke bedrijven liggen van oudsher in de regio. Lokaal en dichtbij blijft belangrijk voor ons. Het werkgebied van Energiewacht bestaat uit Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel en Gelderland. Onze drie kantoren staan in Zwolle (hoofdkantoor), Assen en Enschede. Daarnaast beschikken we over lokale vestigingen vanwaar uit onze monteurs op pad gaan. Zo zijn we altijd bij u in de buurt.

 

De vestigingen zijn Assen, Enschede, Almelo, Hengelo, Doetinchem, Stadskanaal, Nieuw Buinen, Groningen, Leeuwarden, Zwaagdijk, Hoevelaken, Deventer en Steenwijk.

 

Wat bieden we aan?

Verwarming, warm water, energiebesparing en energieopwekking zijn onze specialismen. Onze oorsprong ligt bij Service en Onderhoud van energietoestellen. Wij helpen vandaag bij uw persoonlijke energietransitie. Dit doen we door betrouwbaar en realistisch energie advies en het installeren van nieuwe producten zoals CV-ketels, zonnepanelen, ventilatie, airco’s en warmtepompen. Wij zijn een totaalaanbieder van al uw energie oplossingen. Alles op één vertrouwd adres.

 

Missie

Energiewacht levert een comfortabel, duurzaam en veilig binnenklimaat. De energietransitie naar andere en nieuwe energieproducten en -diensten die minder verbruiken is de nieuwe werkelijkheid. Wij helpen consumenten, zakelijke markt en overheid bij hun persoonlijke energietransitie. Wij bieden betrouwbaar en slim advies van productoriëntatie en aanschaf tot installatie en nazorg. Wij handelen proactief en zijn altijd dichtbij doordat we met passie een partnership met de klant aangaan. Bij Energiewacht staat betrouwbaarheid, professionaliteit en gemak voorop.

Visie

Nederland krijgt nieuwe energie met Energiewacht. Over een aantal jaren is het werkgebied van Energiewacht voorzien van energiebesparende en duurzame maatregelen die bijdragen aan de CO2 reductie. Innovatieve technieken worden door ons toegankelijk gemaakt voor klanten. We gaan duurzaamheid niet alleen inzetten op producten, milieu en energie, maar ook bij de ontwikkeling van de medewerkers en in verbinding met de klant. Hierbij zoeken wij langdurige relaties met onze klanten en zo dragen wij bij aan een betere samenleving.

 

Essent en Servicepartners

Sinds 2015 zijn we volledig onderdeel en daarmee servicepartner van Essent. Samen met de andere servicepartners van Essent hebben we een landelijke dekking.

 

Ben je niet woonachtig in een regio waar Energiewacht actief is, dan verwijzen we je graag door naar de andere servicepartners van Essent.

 

Certificering & controle

Energiewacht staat voor een comfortabel, duurzaam en tevens veilig leefklimaat bij u thuis. Onze gecertificeerde collega’s leveren bij de installatie en bij de storings- en onderhoudsbeurten de hoogst mogelijke kwaliteit. En om die te behouden controleren we steekproefsgewijs het afgeleverde werk. Als onderdeel van onze certificering kan het dus voorkomen dat we u benaderen voor een kwaliteitscontrole op onze geleverde diensten. Zo houden we onze kwaliteit hoog, voor uzelf én de klanten die we na u bedienen.

 

Certificeringen Energiewacht

Energiewacht is gecertifieerd voor ISO 9001:2015.

Het onderhouden, adviseren, verkopen, verhuren, installeren en serviceverlening aan installaties ten behoeve van het binnenklimaat. 
Veiligheidskeuringen in woningen op het gebied van gas- en elektrische installaties.

Uitleg inhoud certificaten.
 
ISO 9001:2015 
ISO 9001 is dé internationaal geaccepteerde standaard voor Kwaliteitsmanagementsystemen. ISO 9001 geeft de eisen weer voor een kwaliteitsmanagementsysteem die door een organisatie gebruikt kunnen worden om klanttevredenheid te verhogen. Door te voldoen aan de eisen van de klant en aan wet- en regelgeving. ISO 9001 kan ook door interne en externe partijen (waaronder certificatie-instellingen) gebruikt worden om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eigen eisen van de organisatie. 

 

SCIOS
Stichting Certificatie Inspectie en Onderhoud Stookinstallaties (SCIOS) beheert een kwaliteitssysteem op het specifieke werkterrein van professionele stookinstallaties. De stichting heeft hiervoor het SCIOS-certificatiesysteem in het leven geroepen. Bezitters van een SCIOS-certificaat voeren onderhouds- en inspectiewerkzaamheden uit, zodanig dat aan de door de wetgever geëiste kwaliteit met betrekking tot rendement, veiligheid en milieubelasting wordt voldaan.

 

SKW EPA
Het EPA is ontwikkeld om de kennis bij de huurders, particuliere verhuurders, woningcorporaties en eigenaars van bestaande woningen over de energetische status van de woning te vergroten en daarmee uiteindelijk de toepassing van energiebesparende maatregelen in de bestaande gebouwde omgeving te stimuleren. Het EPA legt de energetische kwaliteit van de woning in een index vast. Op basis van deze gegevens stelt de adviseur een advies op over de energiebesparende maatregelen die uit het oogpunt van kosteneffectiviteit, wooncomfort en binnenmilieu en de specifieke wensen van de consument het beste kunnen worden genomen.

 

Techniek Nederland
Energiewacht is aangesloten bij Techniek Nederland. Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI) is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Consumenten die een overeenkomst hebben afgesloten met Energiewacht BV kunnen een beroep doen op de Gedragscodes voor overeenkomsten voor verwarmings- en warmwaterinstallaties voor consumenten, zoals die door het bestuur van destijds UNETO-VNI op 7 juni 2018 zijn vastgesteld.

De veiligheid van installaties in woningen is meer dan ooit onderwerp van gesprek. Staat ú er wel eens bij stil dat uw elektrotechnische installatie thuis een gevaar kan vormen, door alle apparatuur die er onderhand op is aangesloten? Dat de CV-ketel wellicht onder onveilige omstandigheden functioneert en zelfs zou kunnen ontploffen? Of dat stilstaand water in uw leidingen legionellabesmetting kan veroorzaken? Waarschijnlijk niet. En dat zijn nu typisch klussen waarbij het goed is om een vakman in de arm te nemen. Veiligheid is nog maar één aspect. Comfort is niet minder belangrijk. Een deskundig aangelegde installatie, of dat nu gas, water of elektriciteit is, maakt uw leven een stuk plezieriger. De Techniek Nederland-installateur beheerst de fijne kneepjes om alles uit uw installatie te halen. Of om energie te besparen. Die vakman die u in huis haalt, kent de laatste technieken.

 

F-gassen (STEK)
Binnen de koeltechnische branche is sinds 1 januari 2010 bedrijfscertificering volgens het F-gassenbesluit een wettelijke verplichting. F-gassen gecertificeerde bedrijven voldoen niet alleen aan deze verplichting, zij tonen ook aan dat kwaliteit, veiligheid, milieu en transparantie geborgd zijn in hun werk.  

 

BRL6000 deel 21

Onderhouden en beheren van warmtepompsystemen (bovengrondse deel van bodemenergiesystemen).

 

Erkend leerbedrijf
Zeker in deze tijd van technologische groei en nieuwe eisen die aan vakmensen worden gesteld, is kennis al snel verouderd. Voor een bedrijf is het up-to-date houden van het vakmanschap noodzakelijk om continuïteit te garanderen. Deze investering in werknemers kost tijd, maar verdient zich snel terug. De ervaring leert dat het bieden van goede opleidingsmogelijkheden resulteert in gemotiveerde vakmensen die graag bij ons bedrijf willen blijven werken. Zo blijft de specifieke kennis en ervaring binnen het bedrijf en kan bespaard worden op de kosten die nodig zijn om nieuwe werknemers te werven. Kenteq erkent de bedrijven uit de branches van installatie, metaal en elektrotechniek! Erkende leerbedrijven laten zien dat ze de kwaliteit van het vakmanschap willen garanderen en stimuleren. Deze uitstraling heeft uiteraard invloed op de manier waarop naar de bedrijfstak gekeken wordt en geldt voor branchegenoten als bewijs voor kwalitatief goede producten en diensten.

 

                                                                                                          

 

 

Werken bij Energiewacht

Van moderne en duurzame zonnepanelen tot cv-ketels met A-label pomp; ons doel is iedereen het perfecte wooncomfort te bieden. Daarin gaan we heel ver. We denken met onze klanten mee en ondersteunen hen met praktische tips en ideeën op het gebied van energiebesparing en duurzame oplossingen. Wil jij bij ons komen werken? Kijk op onze vacaturepagina welke functie bij jou past.

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten