Wilt u verzekerd zijn van een gezond woonklimaat? Energiewacht Groep doet méér! Direct afsluiten

Voorkom een ongezond woonklimaat met goede ventilatie

Woningventilatie is essentieel voor een goed binnenklimaat. Ventilators zijn echter onderhoudsgevoelig. Voorkom gezondheidsklachten met Energiewacht Groep. Met een goed geïsoleerde woning bespaart u geld en energie. Laat u uw CV-ketel regelmatig onderhouden, dan zit u nooit in de kou. Maar hoe zit het met de luchtkwaliteit bij u thuis?
 

Woningventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Door vervuilde of verontreinigde lucht te vervangen door zuivere lucht, voorkomt u gezondheidsklachten als hoofdpijn en ademhalingsproblemen. Ook krijgt koolmonoxide geen kans.
Veel woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie of een WTW-unit. Maar werkt uw systeem wel naar behoren en zijn de ventilatiekanalen schoon? Neem geen risico en laat het controleren door Energiewacht Groep.

 

Heeft u mechanische ventilatie?
 

  • Servicebeurt; elke 1,5 jaar visuele controle en reiniging van de ventilatiebox
  • Uitgebreide servicebeurt; elke 9 jaar complete reiniging
  • Ventilatiebox vervangen

Heeft u een WTW-unit?
 

  • Servicebeurt; elke 1,5 jaar visuele controle en reiniging van de WTW-unit
  • Uitgebreide servicebeurt; elke 9 jaar complete reiniging

Schoorsteenvegen

Ook de schoorsteen is een kanaal dat van tijd tot tijd gereinigd dient te worden.
Ook hier kan Energiewacht Groep u van dienst zijn. 

 

 

Ventilatie reinigen

 

Waarom ventileren?

De lucht in een kamer is niet altijd schoon. Door bijvoorbeeld sigarettenrook, bacteriën, schimmelsporen en geurstoffen raakt hij verontreinigd. Een mechanisch ventilatiesysteem reinigt de lucht.
 

  • Toevoer van zuurstof
  • Afvoer van verontreinigde lucht
  • Afvoer van vocht
  • Afvoer van warmte

Kanaalreiniging

Door de jaren heen neemt de capaciteit van een ventilatiesysteem af. Dat komt door stof en vuil dat in het systeem blijft hangen. Wij raden u aan om uw ventilatiesysteem eens per 9 jaar te laten reinigen. Zo geeft u schimmels en mijten geen kans. Bij een kanaalreiniging worden alle kanalen en ventielen grondig gereinigd. Daarnaast worden alle ventielen opnieuw afgesteld. 

 

Lees meer over een eenmalige reiniging

 

Ventilatiebox vervangen

Werkt uw ventilatiebox niet meer optimaal? Maakt deze teveel lawaai? Of is deze ouder dan 10 jaar? Laat dan uw ventilatiebox vervangen door Energiewacht Groep en garandeer een optimaal binnenklimaat. Met een nieuwe box bespaart u bovendien al snel € 60,- aan energiekosten!
 

Lees meer!

Tip van Klaas

“U kunt zelf gemakkelijk testen of uw mechanische ventilatie in uw woning nog naar behoren werkt door een wc-papiertje tegen het ventilatieventiel in het plafond te houden. Blijft het velletje hangen? Dan is de luchtafzuiging krachtig genoeg. Blijf het niet hangen, dan dient u de ventilatie te reinigen of onderhoud te laten plegen.”

 

 

Sluit nu een abonnement af

Verzeker uzelf van een gezond binnenklimaat met het ventilatie abonnement van Energiewacht Groep.

Sluit nu het abonnement af dat bij u past en wij nemen contact met u op. 


* Alleen mogelijk in combinatie met een onderhoudsabonnement op een ander toestel in uw woning.

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:
Ja, ik wil een abonnement op mijn:*
  
Heeft u al een abonnement op een ander toestel bij Energiewacht Groep?:*
Soort toestel:*
Hoe oud is uw woning:*
  
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

 

Alle prijzen zijn inclusief btw

Op het onderhoudsabonnement zijn de voorwaarden van het Comfort abonnement van toepassing
Alleen mogelijk in combinatie met een onderhoudsabonnement op een ander toestel
Wanneer tijdens de servicebeurt blijkt dat er sprake is van achterstallig onderhoud aan het ventilatiesysteem, kan de monteur van Energiewacht Groep eenzijdig vaststellen dat er een ander soort servicebeurt nodig is. Eventuele materiaalkosten worden separaat in rekening gebracht. 

De werkwijze van het abonnement mechanische ventilatie en warmteterugwinunit is aangepast vanaf 1 september 2012. Iedereen met een woning ouder dan 2 jaar dient eenmalig voor het reinigen van de kanalen € 199,- (mechanische ventilatie) of € 269,- (warmteterugwinunit) te betalen. Voor klanten die voor 1 september 2012 een abonnement hebben afgesloten op de mechanische ventilatie of warmteterugwinunit en ook gebruik willen maken van de nieuwe werkwijze, dienen ook eenmalig de reinigingskosten te betalen. Deze klanten krijgen van ons wel een korting van €25,- euro op deze reinigingskosten. Voor de rest van de looptijd van het abonnement zit het reinigen van de kanalen bij het maandelijkse abonnementsgeld in. Tevens blijft het maandelijkse tarief gelijk. 

Had u nou maar zonnepanelen!

De zomer gaat gewoon door. Bereken hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen!

Sluiten