Warmtepomp van Energiewacht Het duurzame alternatief
Is uw woning geschikt?

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp kan energie uit zijn omgeving opnemen en daarmee een hogere temperatuur van een lagere temperatuur maken en omgekeerd. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waarbij de bron van de warmte verschilt. Een warmtepomp kan energie halen uit de bodem, uit de buitenlucht of van ventilatielucht.  Bij Energiewacht plaatsen we vooral lucht-water hybride warmtepompen die hun energie uit de buitenlucht halen. Een hybride lucht-water warmtepomp is een slimme modulerende pomp, die samenwerkt met de CV-ketel of stadsverwarming. De warmtepomp verwarmt uw woning in de winter en zorgt voor verkoeling in de zomer. De warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. Daarvoor maakt het apparaat gebruik van een buiten- en een binnenunit. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt de energie vervolgens toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. 

 

Is uw woning geschikt?

Warmtepomp onderhoud nodig?

Meer informatie nodig?

Subsidie tot € 1.700,-!

Tot 2021 is er een landelijke subsidie beschikbaar voor volledig elektrische of hybride lucht-water warmtepompen. De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen. In 2018 loopt de subsidie voor een hybride warmtepomp op buitenlucht op tot € 1.700,-! Met deze subsidie wordt duurzame verwarming nog aantrekkelijker. Daarbovenop zijn ook provinciale en lokale subsidies mogelijk. 

 

Warmtepomp ook geschikt voor koeling

Het is prettig om uw woning in de zomer te koelen. Ook dit kan met de hybride warmtepomp van Energiewacht.

Het apparaat verlaagt de temperatuur in uw woning met een minimum aan energie. Door het plaatsen van

ventilatorconvectoren met een condensafvoer of het gebruik van vloerverwarming benut u de

koelcapaciteit van de warmtepomp nog meer.

Tip van Jeroen

“Wist u dat een warmtepomp het water verwarmt tot maximaal 45°C. Een gemiddelde Nederlandse woning heeft circa 9,0 kW aan warmte nodig. De warmtepomp genereert met 4,5 kW in een Nederlands klimaat tot 62% van de warmtebehoefte.”

 

Hybride warmtepomp

De hybride lucht-water warmtepomp van Energiewacht bestaat uit een binnen- en buitenunit en is bij uitstek geschikt voor het duurzamer maken van bestaande woningen. In ons land is de capaciteit van de warmtepomp een groot deel van het jaar voldoende voor verwarming van de woning. Als het buiten kouder is dan 5 graden Celsius kan de CV-ketel bijspringen om de woning te verwarmen. Onze monteur plaatst de kleine binnenunit naast uw CV-ketel, of bij de aansluiting van de stadsverwarming. De hoogrendement buitenunit plaatst hij op maximaal 20 meter van de binnenunit. Een grondgekoppelde bron is hierbij niet nodig. Uw warmtepomp is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke woning. 

 

 

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?

Bij Energiewacht snappen wij dat u een warmtepomp niet zomaar aanschaft. Wij helpen u daarom graag bij uw keuze.

Door het beantwoorden van onderstaande vragen kunnen wij u een passend advies geven. Wij zullen u hiervoor terugbellen en mogelijk geheel vrijblijvend een afspraak inplannen met een van onze adviseurs. 

Wat is uw type woning?:*
Wat is het bouwjaar van uw woning?:*
Welke aanvullende isolatiemaatregelen zijn er al aanwezig?:*
     
Welke soort verwarming heeft u?:*
Heeft u mechanische ventilatie?:*
Heeft u ruimte voor een warmtepomp naast uw CV-ketel (60 x 30 x 30 cm)?:
Heeft u ruimte voor een buitenunit (55 x 80 x 40 cm) aan de buitenmuur, op het dak of de grond ? :*
Wat is de leeftijd van uw CV-ketel?:*
Heeft u ook zonnepanelen?:*
Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten