Een warmtepomp van Energiewacht Verbetert het binnenklimaat en bespaart
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Verwarm uw huis op een duurzame manier

Wilt u op een duurzame manier uw woning en tapwater verwarmen, dan is een warmtepomp een goede optie. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waarbij de bron van de warmte verschilt. De energie kan gehaald worden uit de bodem, de buitenlucht of ventilatielucht. Bij Energiewacht plaatsen we vooral lucht-water hybride warmtepompen die hun energie uit de buitenlucht halen. Een hybride lucht-water warmtepomp is een slimme modulerende pomp, die samenwerkt met een CV-ketel of stadsverwarming. 

 

Is uw woning geschikt?

Warmtepomp onderhoud nodig?

Meer informatie nodig?

 

Een stap dichterbij gasloos wonen 

Helemaal gasloos wonen vergt grote investeringen. Een geschikte tussenstap naar minder gasverbruik is een CV-ketel in combinatie met een hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit en is bij uitstek geschikt voor het duurzamer maken van bestaande woningen. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht en verwarmt vervolgens het water van het centraal verwarmingssysteem. In Nederland is de capaciteit van de warmtepomp een groot deel van het jaar voldoende voor verwarming van de woning. Als het buiten kouden is dan 5 graden Celsius kan de CV-ketel bijspringen om de woning te verwarmen. 

 

Wilt u liever helemaal van het gas af? Dan is een all electric warmtepomp een goede optie. Een all electric warmtepomp werkt volledig op elektriciteit en verwarmt het water zonder gebruik te maken van aardgas. 

 

Ons aanbod 

Bekijk hier ons aanbod in hybride warmtepompen. Energiewacht biedt (hybride) warmtepompen aan met verschillende energiebronnen. De energie kan afkomstig zijn uit de bodem, buitenlucht of ventilatielucht. 

 

Daikin Altherma

Daikin Altherma

Hybride warmtepomp met 

CV-ketel

 

De Daikin Altherma is een warmtepomp en CV-ketel in één. Gemiddeld bespaart u 55% op uw gasverbruik en heeft u minder ruimte nodig, omdat er geen losse CV-ketel nodig is. 

 

 

Remeha Elga Ace

Remeha Elga Ace

Hybride warmtepomp

 

De Remega Elga Ace is een hybride warmtepomp welke in vrijwel elke situatie toe te passen is. Doordat de Elga als enige op de markt werkt met een OpenTherm regeling zal de gekoppelde ketel nooit meer warmte produceren dan nodig is.

 

 

Warmtepomp brochure

Wij begrijpen dat het aanschaffen van een warmtepomp een grote stap is. Daarom hebben wij een brochure gemaakt met alle informatie zodat u rustig alles kunt doornemen. 

 

Vraag brochure aan

Subsidies 

In 2021 is er een landelijke subsidie beschikbaar voor volledig elektrische of hybride lucht-water warmtepompen. Ook in 2022 zal het kabinet bijna 300 miljoen euro vrij maken voor de installatie van de hybride warmtepomp. De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen. Op dit moment loopt de subsidie voor een hybride warmtepomp op buitenlucht op tot € 1.700,-! Met deze subsidie wordt duurzame verwarming nog aantrekkelijker. Daarbovenop zijn ook provinciale en lokale subsidies mogelijk. Wilt u weten welke subsidies er beschikbaar zijn in uw regio? Doe de energiesubsidiecheck van Milieu Centraal en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

In 5 stappen naar een warmtepomp (of niet)

Er zijn een aantal belangrijke vragen die u uzelf kunt stellen om er achter te komen of uw woning daadwerkelijk geschikt is voor een warmtepomp. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u of deze duurzame oplossing past bij uw woonsituatie. Stel uzelf eerst de volgende vragen:

 

  1. Bent u zich nog aan het oriënteren of een warmtepomp geschikt is? Dan raden wij aan eerst onze brochure over de warmtepomp te downloaden rechts onderaan deze pagina.
  2. Maakt u gebruik van gaskachels of een moederhaard in uw woning ? In een woning met verwarming door gaskachels of moederhaard is een warmtepomp niet mogelijk.
  3. Is er ruimte voor een warmtepomp in de woning en voor de buitenunit buiten de woning?  
  4. Is uw woning voldoende geïsoleerd? 
  5. Na het lezen van de specificaties , is er een variant van de warmtepomp in uw woning mogelijk?

 

 

.

 

Warmtepomp tijdelijk niet leverbaar  

Helaas zijn er momenteel wereldwijd grote tekorten aan warmtepomp-onderdelen, waardoor fabrikanten tijdelijk geen warmtepompen kunnen uitleveren. Dit betekent dat wij op dit moment geen nieuwe aanvragen voor warmtepompen in behandeling kunnen nemen. Wanneer de levering van warmtepompen weer op gang komt is niet bekend.

 

Wilt u persoonlijk advies over andere duurzame maatregelen voor uw woning, zoals zonnepanelen, isolatie of een (hybride) cv-ketel? Dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

 

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van duurzame ontwikkelingen omtrent de warmtepomp en ook wanneer wij weer aanvragen in behandeling nemen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 
Voornaam:*
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

 

Bent u zich aan het oriënteren? 

Bent u er nog niet over uit of u over wil gaan tot aanschaf van een warmtepomp? Download dan onze brochure en lees alle informatie op uw gemak nog even door. 

 

Vraag brochure aan

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten