De Daikin Altherma warmtepomp van Energiewacht lucht-water hybride warmtepomp
Meer informatie

Hoe werkt de Daikin Altherma warmtepomp? 

De Daikin Altherma is een lucht-water hybride warmtepomp en haalt de warmte uit de buitenlucht. Met deze onttrokken warmte wordt het water verwarmd. De Daikin Altherma is een warmtepomp en CV-ketel in één. Er is dus geen aparte CV-ketel nodig. Bij deze warmtepomp wordt er ook een buitenunit geplaatst. Hoe beter de woning geïsoleerd, hoe hoger het rendement van de Daikin hybride warmtepomp. Daarnaast is de warmtepomp ideaal in combinatie met vloerverwarming en radiatoren, zo verbruikt de warmtepomp minder energie.  

 

 • Ideaal voor bestaande woningen
 • Duurzame manier van verwarmen en verkoelen
 • Geen losse CV-ketel nodig

Is uw woning geschikt? 

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp? In sommige gevallen kan een warmtepomp namelijk afgeraden worden, bijvoorbeeld omdat uw woning niet voldoende geïsoleerd is. Bekijk onze checklist zodat u kunt bepalen of een warmtepomp een geschikte keus is voor uw situatie.

 

Warmtepomp checklist

Daikin Altherma hybride warmtepomp

De Daikin Altherma lucht-water warmtepomp maakt gebruik van duurzame energie: hij ontrekt warmte aan de buitenlucht. In een gesloten koudemiddelcircuit, wordt een thermodynamische cyclus gecreëerd door middel van verdamping, condensatie, compressie en expansie. Hierdoor wordt de warmte van een laag naar een hoog temperatuurniveau 'gepompt'.

Voordelen Voordelen

 • Zuinig en efficiënt
 • Eenvoudig en snel te monteren
 • Uiterst geschikt voor renovatie toepassingen
 • Lage investering

Specificaties Specificaties

 • Afmetingen buitendeel (h x b x d)
  735 mm x 832 mm x 307 mm
 • Afmetingen binnendeel (h x b x d)
  902 mm x 450 mm x 164 mm
 • Gewicht: 56 kg
 • Totale verwarmingscapaciteit nom: 7,40 / 6,89

Subsidies 

Wilt u een hybride lucht-water warmtepomp aanschaffen? Dan is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) een interessante subsidie. De hoogte van deze susbdie is afhankelijk van het type apparaat en vermogen. Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht is tot 2021 een landelijke subsidie beschikbaar van € 1.700,-. Naast landelijke subsidies, zijn er soms ook regionale subsidies beschikbaar. Doe de energiesubsidiecheck van Milieu Centraal en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en bekijk welke subsidies beschikbaar zijn in uw regio. 

Meer informatie over de Daikin Altherma hybride warmtepomp?

Onze adviseur kan u hier meer over vertellen. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

 

Op dit moment komen er veel aanvragen binnen, hierdoor kan de reactietijd wat langer zijn dan dat u van ons gewend bent.

 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten