Met een hybride warmtepomp en een CV-ketel Een volgende stap naar een energiezuinige woning
Meer informatie

Wat is een hybride warmtepomp precies?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Sommige warmtepompen halen de energie uit de bodem, andere types warmtepompen halen energie uit uit de buitenlucht of van ventilatielucht.  Bij Energiewacht plaatsen we hybride warmtepompen die hun energie uit de buitenlucht of uit ventilatieluchthalen. Een hybride warmtepomp is een apparaat wat samenwerkt met de CV-ketel. Verwarming met een CV-ketel blijft nodig bij een hybride warmtepomp, omdat de capaciteit van een hybride warmtepomp in de winter niet voldoende is. De warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. De warmtepomp voegt de energie vervolgens toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. 

 

 

Waarom kiezen voor een hybride warmtepomp

In veel bestaande woningen is een gasloze woning alleen mogelijk met grote investeringen. Bij een goed geisoleerde woning is een hybride warmtepomp een goede keuze. U kunt met een hybride warmtepomp uw gasverbruik verlagen en uw woning wordt op een milieuvriendelijker manier verwarmd. Een hybride warmtepomp zorgt voor minder CO2-uitstoot. Uw woning wordt dus duurzamer, energiezuiniger én het is een stap op weg naar de gasloze toekomst. 

 

Onze hybride warmtepompen

Bij Energiewacht kunt u kiezen uit de beste hybride warmtepompen. Doordat hybride warmtepompen samen werken met een cv-ketel is dit voor bestaande woningen de ideale oplossing. Voor een hybride warmtepomp zijn namelijk maar een paar relatief kleine aanpassingen in huis nodig. De warmtepomp zorgt ervoor dat uw woning warm wordt en de cv-ketel zorgt voor warm water. Op hele koude dagen kan de cv-ketel de warmtepomp ondersteunen. Energiewacht biedt drie types hybride warmtepompen.

 

Techneco Elga (5 kW)

Hybride lucht-water warmtepomp 
De Techneco Elga werkt samen met uw huidige cv-ketel. Deze hybride warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht. Met de Techneco Elga kunt u gemiddeld zo'n 50% besparen op uw gasverbruik.  

 

Daikin Altherma (8 kW)

Hybride lucht-water warmtepomp met ingebouwde cv-ketel 
De Daikin Altherma is een warmtepomp en nieuwe cv-ketel in één. Het voordeel hiervan ten opzichte van een losse warmtepomp is dat dit ruimte bespaart. Daarnaast daalt uw gasverbruik gemiddeld met 55%. Bij aankoop kunt u kiezen voor de Daikin Online Controller. Deze Online Controller is een app waarmee u het apparaat eenvoudig kunt bedienen.

 

Inventum Spaarpomp (1.6 kW)

Hybride ventilatielucht warmtepomp 
De Inventum Spaarpomp is bij uitstek geschikt voor bestaande woningen met mechanische ventilatie. Dat komt omdat de spaarpomp geplaatst kan worden in plaats van de ventilatiebox. De spaarpomp werkt samen met de cv-ketel en haalt de warmte uit de ventilatielucht. Een buitenunit is daarom bij deze warmtepomp niet nodig. Met de Inventum Spaarpomp kunt u gemiddeld zo'n 35% besparen op uw gasverbruik. 

 

 

Tip van Jeroen

“Wist u dat u subsidie kunt krijgen op een hybride warmtepomp? De aanschaf van een warmtepomp valt onder de regeling voor Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). het vermogen van de warmtepomp bepaalt de hoogte van de subsidie. Voor de hybride warmtepompen die u kunt aanschaffen bij Energiewacht is dit in 2019 maximaal € 1.700.”

 

Is mijn woning geschikt voor een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is niet voor iedere woning geschikt. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het bouwjaar van de woning en welke aanvullende isolatiemaatregelen al zijn getroffen. U kunt aan de hand van onderstaande checklist bepalen of uw woning geschikt is:

 

  • Woningen van na 1990 zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen is het  aan te raden eerst vloer, dak en muren te isoleren en HR++ glas te plaatsen, omdat dit nodig is voor een hybride warmtepomp om optimaal te presteren. 
  • Ook van invloed is de huidige manier van verwarming in uw woning. Een warmtepomp is niet geschikt bij heteluchtverwarming en convectieradiatoren. Bij verwarming met gewone radiatoren is het belangrijk na te gaan of het bij een doorvoertemperatuur van ca. 55 graden op een koudere dag nog aangenaam is in huis. Bij veel ketels kunt u de aanvoertemperatuur regelen in het displaymenu van de ketel. Bij een lagere instelling worden de radiatoren minder heet. Vloerverwarming, ook in combinatie met radiatoren, is heel geschikt voor verwarming met een hybride warmtepomp. 
  • Voor een hybride warmtepomp met buitenunit is het noodzakelijk dat u hier ruimte voor heeft aan de buitenmuur, op het dak of op de grond. Een buitenunit is 55x80x40cm groot. Daarnaast heeft u ook binnen extra ruimte nodig voor een hybride warmtepomp. De Techneco Elga warmtepomp neemt 60x30x30cm in beslag. Heeft u deze ruimte niet, dan kan in woningen met mechanische ventilatie gekozen worden voor de hybride Inventum spaarpomp. Deze heeft geen buitenunit en omdat hij op de plaats komt van de mechanische ventilatiebox heeft u ook geen extra binnenruimte nodig.
  • Tenslotte is de leeftijd van uw huidige CV-ketel van belang. Wanneer uw ketel jonger is dan 9 jaar adviseren wij de Techneo Elga warmtepomp. Voor een ketel van 9 jaar en ouder is de Daikin Altherma meer geschikt, omdat dit een hybride warmtepomp inclusief cv-ketel is. 

 

 

 

Wilt u meer informatie over een warmtepomp?

In onze blog over warmtepompen kunt u meer lezen over de soorten warmtepompen, werking, kosten en subsidies. 

Bij Energiewacht snappen wij dat u een warmtepomp niet zomaar aanschaft. Wij helpen u daarom graag bij uw keuze.

Laat uw gegevens achter en u wij nemen contact met u op. 

 

Op dit moment komen er veel aanvragen binnen, hierdoor kan de reactietijd wat langer zijn dan dat u van ons gewend bent.‚Äč

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten