De Inventum Spaarpomp van Energiewacht Mechanische ventilatie hybride warmtepomp
Meer informatie

Hoe werkt de Inventum Spaarpomp? 

De Inventum Spaarpomp is een lucht-water mechanische ventilatie warmtepomp. Een mechanische ventilatiesysteem (MV-systeem) haalt warme lucht uit de woning en vervangt deze voor frisse buitenlucht. Hierdoor wordt vaak de warmte uit de woning geblazen en dat is natuurlijk zonde. Om dit te voorkomen kunt u de MV-box vervangen voor een mechanische warmtepomp. Deze warmtepomp heeft dezelfde werking als een MV box, alleen wordt de warme lucht niet uit de woning geblazen. De pomp haalt zeer efficiënt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt het voor het verwarmen van de radiatoren en het tapwater. Zo hoeft de CV-ketel minder hard te werken.

 

 • Hoge bedrijfszekerheid door hybride werking met de CV-ketel
 • Compact en vrijwel overal te plaatsen 
 • Deze warmtepomp heeft geen buitenunit

Is uw woning geschikt? 

Heeft u een huis van een oud bouwjaar of nog geen isolatiemaatregelen getroffen? Dan is het mogelijk dat uw woning niet geschikt is. Bekijk onze checklist om te kijken of een warmtepomp een geschikte keus is voor uw situatie.

 

Warmtepomp checklist

De Inventum Spaarpomp

De Inventum Spaarpomp is een hybride warmtepomp. Dat betekent dat hij werkt op elektriciteit, maar ook kan worden ondersteund door de CV-ketel. Is er in huis meer vermogen nodig, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is, dan springt de CV-ketel even bij.

Voordelen Voordelen

 • Combineert met bijna iedere CV-ketel en heeft geen buitenunit
 • Gezond, zorgt voor een geoznd binnen klimaat door natuurlijke ventilatie
 • Voor dit product is mogelijke subsidie beschikbaar
 • Gasbesparing, tot wel 25% - 50%

Specificaties Specificaties

 • Afmetingen (h x b x d)
  570 mm x 500 mm x 500 mm
 • Gewicht: 45 kg
 • Netspanning: 230 Volt

Subsidies 

Voor een hybride warmtepomp is tot 2021 een landelijke subsidie beschikbaar. Afhankelijk van het type en vermogen van de warmtepomp kan de subsidie tot € 1.700,- oplopen. Daarnaast zijn er ook regionale subsidies beschikbaar. Doe de energiesubsidiecheck en bekijk welke subsidies er beschikbaar zijn voor u. 

Meer informatie over de Inventum Spaarpomp?

Onze adviseur kan u hier meer over vertellen. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

 

Op dit moment komen er veel aanvragen binnen, hierdoor kan de reactietijd wat langer zijn dan dat u van ons gewend bent.

 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten