De Techneco Elga warmtepomp van Energiewacht Groep lucht-water hybride warmtepomp
Meer informatie

Hoe werkt de Techneco Elga warmtepomp? 

 

De Techneco Elga is een lucht-water hybride warmtepomp. Zoals de naam al zegt, haalt deze hybride warmtepomp de warmte uit de lucht. Met deze onttrokken warmte wordt het water van de CV-ketel verwarmd. De Techneco Elga hybride warmtepomp werkt samen met de CV-ketel en is toepasbaar voor zowel nieuwe als bestaande woningen waar een gasketel hangt. De warmtepomp zorgt voor de warmte in uw woning, waarbij de CV-ketel bijspringt als het erg koud is. De CV-ketel zorgt dan voor het warme water in de badkamer en keuken. De zeer compacte binnenunit wordt bij de CV-ketel opgehangen en de buitenunit kan wel tot 20 meter afstand van de CV-ketel worden geplaatst. Bij deze warmtepomp moet er ook een buitenunit geplaatst worden. De Techneco Elga kan op alle verwarmingssystemen worden aangesloten zoals radiatoren, convectoren en vloerverwarming. Wilt u het hoogst haalbare rendement behalen met de warmtepomp, dan adviseren wij om uw woning optimaal te laten isoleren. 

 

 • Werkt samen met een reguliere CV-ketel
 • Werkt op ieder systeem
 • Geschikt voor zowel bestaande als nieuwe woningen

Is uw woning geschikt? 

Een hybride warmtepomp is niet voor iedere woning geschikt. Dit is afhankelijk van het bouwjaar van de woning en welke aanvullende isolatiemaatregelen al zijn getroffen. Bekijk onze checklist om te bepalen of uw woning geschikt is.

 

Warmtepomp checklist

Techneco Elga hybride warmtepomp

De Techneco Elga hybride warmtepomp kan 5 kW aan warmte leveren en kan in combinatie met elke CV-ketel worden gemonteerd. De unit heeft een buiten- en binnendeel en dient door een STEK erkend monteur in bedrijf te worden gesteld. Met de Techneco Elga hybride warmtepomp kunt u 25% op uw energiekosten besparen. 

 

Voordelen Voordelen

 • Directe besparing in uw gasverbruik
 • Als hybride warmtepomp opstelling naast elke CV-ketel mogelijk
 • Indien nodig, schakelt uw CV-ketel bij om warmte te garanderen

Specificaties Specificaties

 • Afmetingen (h x b x d)
  600 mm x 300 mm x 300 mm
 • Geluidsproductie: 46-50 dB
 • 4,9 kW afgifte vermogen voor verwarming
 • Gewicht: 20 kg.

Subsidies 

Doe de energiesubsidiecheck van Milieu Centraal en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en kijk welke subsidies er beschikbaar zijn in uw regio. Tot 2021 is er een landelijke subsidie beschikbaar voor volledig elektrische en hybride warmtepompen. Deze subsidie kan oplopen tot €1.700,- afhankelijk van het type apparaat en het vermogen.

Meer informatie over de Techneco Elga warmtepomp?

Onze adviseur kan u hier meer over vertellen. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht