Werken bij Energiewacht Word jij onze nieuwe collega?

Energiewacht BV is per 1 januari 2021 de nieuwe naam van hét servicebedrijf van Essent in Noordoost Nederland. Energiewacht BV is een bundeling van krachten van Energiewacht in Zwolle, Energiewacht NV in Assen en Geas Energiewacht in Enschede. Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1.000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze nieuwe organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren. Bij Energiewacht zit je in het hart van de verandering en krijg je de mogelijkheid om mede vorm te geven aan de nieuwe organisatie.
 
Wij helpen klanten met het maken van de juiste keuze om zo hun huis of bedrijfspand duurzaam en energiezuinig te maken met als doel de CO2-uitstoot te verminderen en de volgende stap te zetten in de energietransitie. Dit doen wij door het aanbieden van -en adviseren over- energiebesparende en duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, verwarming, service & onderhoud en installatie. Kortom, Energiewacht voorziet in een totaalpakket aan energieoplossingen uitgevoerd door een top team van medewerkers.
 
Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij dan ook erg belangrijk. 
Je gaat werken voor een solide bedrijf waar je werkt in de snel veranderende én interessante wereld van Energie en Duurzaamheid. Stap jij in deze snel rijdende trein van ons nieuwe integratiebedrijf?

 

 

Bij Energiewacht is een vacature ontstaan voor een:

Applicatie Ontwikkelaar (Zwolle, Assen of Enschede in overleg)

Heb je ervaring met complexe ERP-inrichting? Spreekt het jou aan om vanuit de proceskant inhoudelijke applicatie change te faciliteren samen met je interne stakeholders?

 

In de functie van Applicatie Ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het implementeren, optimaliseren en beheren van de ICT voorziening van Energiewacht. In deze functie houd je je bezig met de ‘change’ kant van de informatiesystemen. Je maakt functionele ontwerpen en maakt een inschatting van de kosten. Je overlegt met de betrokken partijen en maakt een road map. Uiteindelijk ben je in staat om gezamenlijk de functionele ontwerpen op de juiste wijze te ontwikkelen en te implementeren.  

 

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de volgende verantwoordelijkheidsgebieden:

- Je implementeert, optimaliseert en beheert ICT informatiesystemen, waar onder Dynamics Navision ERP

- Je inventariseert organisatie- en gebruikersvraagstukken en vertaalt deze naar functionele requirements, ontwerp en testplannen

- Je fungeert als coördinator richting ERP leverancier en interne ontwikkelaars

- Je ontwikkelt roadmaps, plant de activiteiten en bewaakt de voortgang

- Je onderhoudt de contacten met alle afdelingen gericht op optimale benutting van de systemen, eventueel door middel van trainingen

 

In deze functie heb je interne contacten met key users en overige ICT medewerkers, je neemt daarbij deel aan gebruikers overleggen en onderhoudt contacten met externe leveranciers.

 

Op de afdeling ICT van Energiewacht staat de implementatie en integratie van het nieuwe fusiebedrijf centraal. De afdeling ICT is verantwoordelijk voor een complex applicatielandschap van 3 hoofdlocaties, 2 datacenters, 20 nevenvestigingen, 600 interne gebruikers en 600 buitendienstmedewerkers.

 

De ICT afdeling bestaat uit 17 collega’s met ieder zijn eigen specialisme vanuit de afdeling ICT Operations en ICT Projecten. Denk bij ICT Operations aan een 1e Lijn Helpdesk, 2e lijn Applicatiebeheer, 2e lijn Systeem/netwerkbeheer en Technisch BI.). Deze specialismes zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie (Run). Jij bent samen met de overige disciplines op de afdeling en de business verantwoordelijk voor de transformatie en implementatie van de nieuwe ICT omgeving (Change).

 

Functie-eisen:

 • Je hebt een HBO diploma en werkervaring in een soortgelijke functie als applicatieontwikkelaar  
 • Je hebt kennis van moderne database en rapportage technieken.
 • Je bent bekend met webapplicatie technieken en interfacing technieken (webservices / XML)
 • Je hebt kennis van BI en DWH inrichting
 • Je hebt interesse en passie voor systeem- en netwerkbeheer
 • Je hebt uitstekende projectvaardigheden en je hebt ervaring opgedaan bij de implementatie/inrichting van een ERP systeem
 •  

Wat bieden wij?

 • Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal  € 3.789 en maximaal €4.736,- o.b.v. fulltime dienstverband.
 • Een dienstverband voor 38 uur per week 
 • Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is een plezierige, afwisselende werkomgeving met enthousiaste en behulpzame collega’s
 • Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT
 • Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv. reiskostenvergoeding, een telefoon en laptop van de zaak);
 • Wij bieden jou een contract voor de duur van een jaar met de intentie voor een vaste aanstelling.
 • Functiegerichte cursussen en/of opleidingen.

De procedure bestaat uit twee interviews.

 

Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter).

 

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten